Hagenellik

Hagenellik Latinsk navn : Dianthus caryophyllus Familie : Nellikfamilien Opprinnelse : Middelhavsområdet Hardførhet : Vanligvis ettårig, kan overvintre Det finnes mange forskjellige…

Hagenellik


Latinsk navn: Dianthus caryophyllus

Familie: Nellikfamilien

Opprinnelse: Middelhavsområdet

Hardførhet: Vanligvis ettårig, kan overvintre

Det finnes mange forskjellige typer nellik, blant annet busknellik, sommernellik og hengenellik. Nelliktypen i denne artikkelen er den som er nærmest i slekt med de som blir brukt som snittblomst.


Plassering: 

Så lyst som mulig, gjerne i full sol. I Nord-Norge er det ikke så nøye hvilken side av huset den blir plantet på, da det er lyst hele døgnet! Skal den stå i potte, er det viktig at den har hull i bunnen så den ikke regner full av vann.

Vann og gjødsel:

Hagenellik er ikke den aller mest krevende sommerblomsten, men jorda bør ikke tørke helt ut. På varme sommerdager trenger den ganske mye vann. Jorda må ikke stå full av vann!

Langtidsgjødsel passer godt å bruke på hagenellik, da den slipper ut næringen litt etter litt og svir ikke røttene.

Spesielle krav:

Visne blomster bør knipes av.

Formering:

Nellik er lett å så. I vårt klima bør den såes inne tidlig på våren, og herdes før utplanting ved å sette småplantene ute på dagen og inne på natta i noen dager. Hagesentre og blomsterbutikker selger hagenellik ferdig for utplanting.

Sesong:

Kan blomstre i hele den lyse årstiden.

Diverse:

Nellik er en svært holdbar snittblomst. Har den ikke blitt sprøytet, er blomsten spiselig.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger