Jeg har blitt pottet om.

Det er ei stund siden jeg sist oppdaterte her. Sommeren og høsten har vært travel og uvanlig. Tidlig på sommeren fikk jeg en skade som gjorde hagearbeid nærmest umulig. Jeg ble sykemeldt, måtte trek…

 Det er ei stund siden jeg sist oppdaterte her. Sommeren og høsten har vært travel og uvanlig.

Tidlig på sommeren fikk jeg en skade som gjorde hagearbeid nærmest umulig. Jeg ble sykemeldt, måtte trekke meg fra parsellhagen, og det ble gjort minimalt med mine egne planter da jeg ikke en gang kunne holde i ei saks. Det skulle ikke mye skriving til heller før jeg måtte hvile armen. I to måneder drakk jeg kaffe med venstre hånd.

Nå er jeg midt i flytting. Jeg er litt her, litt der, men det mest grunnleggende er på plass i den nye leiligheten. Plantene står fremdeles i den gamle, bortsett fra en: Denne fantastiske Rhaphidophora tetrasperma, som jeg fikk i innflyttingsgave fra de fantastiske jentene på jobb.

Rhaphidophora tetrasperma, på mosestokk, i potte på gulvet

Den når faktisk opp til taket når jeg strekker den ut. Og her er det høyt under taket; det er ei loftsleilighet i tredje etasje. Vinduene er store og slipper inn godt med lys. Dette stuevinduet er vestvendt og får kveldssol. Kanskje vil vi se midnattsola når neste sommer kommer,

Lufta er sannsynligvis litt tørrere her, og vinduskarmene er to centimeter smalere. Når vinduskarmene er så nært gulvet, kommer en annen fare til: En fire år gammel gutt, som synes at karmen er akkurat passe stor til å stå i når han ser gjennom vinduet. Kanskje vil plantekasser foran vinduene være løsningen. Terrariet står også igjen i den gamle leiligheten, men jeg har funnet plass til det på ei solid bokhylle.

Nærbilde av bladverket på voksen Rhaphidophora tetrasperma

Denne leiligheten er dobbelt så stor som den gamle. Her er det god plass. Jeg har laget meg en egen liten kontorplass i stua, og kanskje vil dagslyset her gjøre det lettere å ta skikkelige bilder. (Nå kom jeg på at det grå fleecepleddet som har vært ei trofast bildebakgrunn også ligger igjen...) 

Hagen her er felles, men jeg har en ganske stor privat terrasse. Alt som skal stå der må bæres opp i tredje etasje, noe som nok vil gjøre meg mer bevisst på å bruke leca, perlite, kokos, og andre lette vekstmedier.

Kanskje vil det samme skje med meg som med planter som pottes om i ei større potte. Kanskje vil jeg vokse og blomstre. Jeg har begynt å tenke på å ta fagbrevet. I alle fall vil det nå bli mye lettere å skrive her.

Kommentarer

 1. Så hyggelig å høre i fra deg. Jeg har tenkt mange ganger at nå er det veldig lenge siden du har postet noe. Bloggverden krymper stadig, så jeg prøver å holde kontakt og skrive hos de få som er igjen. Stakkars deg, og en sånn skade høres ut som et mareritt. Nå har jeg meldt eg inn i Norsk Orkidéklubb. Jeg skal være med på min første import, og det ble "bare" tre Vanda orkidéer på meg. Hjelpe og trøste, for det er så trangt i vinduskarmene her fra før...
  Smale vinduskarmer er ikke noe for en plantesamler, for det hadde jeg her før...
  Lykke til med ny leilighet! Da håper jeg du blir mer aktiv på bloggen din fremover :)
  Klem fra Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for kommentaren, det var hyggelig å høre fra deg også! Norsk Orkideklubb driver med import? Det visste jeg faktisk ikke. Vanda er jo så flotte! Tror ikke jeg tør å kjøpe inn det når mørketiden kommer snart, men det er et par andre orkideer som har vært på ønskelista lenge: gul Cattleya, Coelogyne cristata, og purpur/svart Paphiopedilum. De to siste skal iallfall holde ut en nordnorsk vinter.

   Jeg håper også det blir mye mer tid til å skrive :) Det er ryddigere i hodet også, når en ikke er omgitt av overfylte esker.

   Slett
 2. Ja, de har en nettopp nå. Det er fra et gartneri i Tyskland tror jeg. Equagenera heter de.
  https://www.orkideer.no/
  Ja, de er så flotte. Jeg har nettopp kjøpt meg to Cattleya fra Solheim gartneri. Jeg har aldri hatt de før, og vet svært lite om de. Har lest en del om de, og håper at de kan overleve her.

  Så bra. Det er helt sant! :)

  SvarSlett
 3. Hej!
  Det låter inte trevligt med en skada på armen. Inte lätt att skriva på bloggen då eller göra några andra sysslor. Hoppas på god bättring och att du skall trivas i din nya lägenhet.
  Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Armen er nesten helt fin nå. :)

   Slett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger