Tagetes

Tagetes Latinsk navn : Tagetes sp. T. erecta, T.patula og T..tenuifolia er de mest vanlige i handelen,  Andre navn : Fløyelsblomst Familie : Kurvplantefamilien Opprinnelse : Amerika …

Tagetes


Latinsk navn: Tagetes sp. T. erecta, T.patula og T..tenuifolia er de mest vanlige i handelen, 

Andre navn: Fløyelsblomst

Familie: Kurvplantefamilien

Opprinnelse: Amerika

Hardførhet: Ettårig

Utseende: Oransje, gule eller mørkerøde blomster, flikete blader med sterk lukt


Plassering: 

Ute i sola. Tagetes er glade i sol og varme. De trives både i potter og i bed, men jorda må være godt drenert. Det er svært viktig at de ikke blir plantet ut så tidlig at det er fare for frost.

Vann og gjødsel:

Tagetes tåler å tørke litt, de tar heller skade av å være for våte. Blomstene kan råtne om de blir vannet oppi blomsten, det gjelder spesielt de storblomstrete sortene.

De krever ikke mye næring, i vanlig god blomsterjord er det ofte ikke nødvendig med ekstra gjødsel. Gjødsel med for mye nitrogen gjør det vanskeligere for planten å utvikle knopper!

Spesielle krav:

Det er greit å plukke av visne blomster regelmessig. Småplanter bør herdes før de plantes ut ved å sette dem ut om dagen og inne om natta i noen dager.

Formering:

Vanligvis med frø. De spirer fort inne og ute, men med den korte vekstsesongen vi har i Norge anbefales det vanligvis å så dem inne.

Sesong:

Sommer, tåler ikke frost

Diverse:

Noen arter av tagetes blir brukt som krydderurter. Kronbladene kan brukes som fargetilsetning i mat, men noen typer smaker alt for sterkt til å brukes i mat.

Mange insekter liker ikke lukta av tagetes, derfor kan det vært lurt å plante dem mellom f.eks. grønnsaker for å holde lus borte.

Kommentarer

Aktuelle innlegg

Totalt antall sidevisninger