Masdevallia

Masdevallia Latinsk navn : Masdevallia sp. Andre navn : Drageorkide Familie : Orkidefamilien Opprinnelse : Fjellstrøk i Sør-Amerika Utseende: Liten orkide uten luftknoller, blomst m…

Masdevallia


Latinsk navn: Masdevallia sp.

Andre navn: Drageorkide

Familie: Orkidefamilien

Opprinnelse: Fjellstrøk i Sør-Amerika

Utseende: Liten orkide uten luftknoller, blomst med "trekantet" form


Plassering: 

Denne orkideen stammer fra fjellskoger, og vil aller helst stå kjølig og fuktig. Den har verken luftknoller eller tykke røtter, så den tåler ikke tørr luft. Dette er en plante som vil trives godt i et nordvindu eller et vindu på badet.

Om sommeren kan den godt få en tur ut, men da bør den få stå i skyggen. Når det blir under 10 grader om natta bør den inn igjen.

Vann og gjødsel:

"Jorda" bør holdes litt fuktig. Masdevallia lagrer ikke noe særlig med vann, så den må ikke tørke helt ut. I stuetemperatur bør den vannes to ganger i uka i den lyse årstiden og en gang i uka i den mørke. Den liker å dusjes på bladene, men ikke på blomsten. Det må ikke stå igjen vann oppi potta etter vanning.

Masdevallia er ikke veldig næringskrevende, men vokser hele året og bør få litt orkidegjødsel en gang i måneden.

Spesielle krav:

Som andre orkideer bør den pottes om annethvert år. Finkornet orkidejord anbefales til denne orkideen, gjerne en blanding som inneholder mose. Rotstokken bør ligge helt i jordoverflaten.

Masdevallia blomstrer gjerne etter å ha stått kjølig en periode. Det er spesielt viktig at det blir kjølig om natta, gjerne 10-15 grader.

Formering:

Planten kan deles om den blir stor. Hver del bør ha minst 5-6 skudd.

Sesong:

Hele året. Masdevallia har ingen hvileperiode.

Diverse:

Det finnes ca. 350 forskjellige arter av Masdevallia, som blomstrer i forskjellige farger. De er i slekt med "apeorkideen" Dracula, men er for det meste mye lettere å dyrke inne.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger