Blommig Fredag: Min favoritt

Er det mulig for en blomsterelsker å ha en favoritt? Denne ukas tema i Blommig Fredag er Min favoritt . Alle slags blomster er jo så fine. Likevel er det noen jeg kommer tilbake til, gang etter gang.…
Er det mulig for en blomsterelsker å ha en favoritt? Denne ukas tema i Blommig Fredag er Min favoritt. Alle slags blomster er jo så fine. Likevel er det noen jeg kommer tilbake til, gang etter gang.

Min favoritt i hagen må være Viola i alle slags farger og størrelser. Jeg elsker hvordan de sår seg og dukker opp på alle slags rare ventede og uventede steder, med nye farger og mønstre hvert år. De blomstrer 12 måneder i året til og med i Bodø. Jeg har hatt stemor i hagen med farge på nesten hver julaften de siste årene. Når snøen forsvinner, ligger knoppene under og venter.Inne i stua er det ingenting som slår orkideer. Phalaenopsis er en klassiker, men jeg har også flere Paphiopedilum, Dendrobium og andre små raringer. Gjennom årene har jeg fått beundre noen utrolige orkideer på utstillinger, spesielt i Nederland.


Foto: Filip H.F. SlagterJeg kunne ha fylt side på side med bilder av stemor og orkideer, men mer er det ikke plass til i dag. Her inne er det nye knopper på fire orkideer, og jeg har helt glemt hvilken farge det er på hver av dem.

Fortsatt god helg! Flere favoritter finnes på Blommig Fredag!

Kommentarer

 1. Helt enig med dig, violer i alla dess färger och former, är en favorit. Går inte en säsong utan dem. Den orangefärgade orchidén är helt underbar.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i like måte!

   Den orkideen så vi på utstilling i Nederland. Jeg hadde aldri sett en oransje Vanda før.

   Slett
 2. Så flotte orkidéer! De er så fine, og så vanskelige å få til. Har stua full av phalaenopsis, men de er jo greie å få til.
  Har dårlig erfaring med andre orkidéer ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Andre orkideer er ikke så umulige de heller, de fleste trenger bare litt mer vann :)

   Slett
 3. Så enig, så enig. Man får ikke nok av de søte små der. Bare å fylle potter og bed, så holder de det gående til frosten kommer:)
  Jannicke

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger