Frø eller ikke? (Blommig Fredag)

Godt nytt år! Det samme skjer hvert år på denne tiden. Frøkatalogene dukker opp i postkassen. Den første, fra Impecta, kom til og med før jul! Sånne kataloger midt på vinteren er fulle av dagdrømme…
Godt nytt år!

Det samme skjer hvert år på denne tiden. Frøkatalogene dukker opp i postkassen. Den første, fra Impecta, kom til og med før jul! Sånne kataloger midt på vinteren er fulle av dagdrømmer. Da passer det godt at ukas stikkord i Blommig Fredag er "Frø eller ikke?"

Foto: Filip H.F. Slagter

Er det i år vi virkelig skal få til kjøkkenhagen? Rad på rad med perfekte gulrøtter, reddiker, rødbeter og løk? Parsellen vår er anlagt på gammel beitemark med mer brennesler enn gress, så jobben med å rense jorda er enorm. De siste to årene har vi satt potet på det meste av flekken. Vi har enda kassevis med potet i kjelleren.

Mannen min er så glad i spinat, grønnkål, salat... Det kommer hele tiden ut nye sorter av bladgrønnsaker. Impecta har et spesielt godt utvalg av asiatiske typer, og i dag fikk jeg jammen katalogen fra Solhatt også. "Asiasalat Fargemiks"...Ja, det må vi ha. Også sukkererter. Bryr jeg meg om at det enda er mange måneder igjen til noe sånt skal i jorda?

Foto: Michael Perry
Også er det så mye blomster i de katalogene. Når vi bor såpass langt mot nord, kan vi ikke få til alt. Staudefrø hopper jeg over med et sukk. Det er så mye fint, men jeg får bare ikke til stauder fra frø. Til og med Primula forsvinner! (De som har stått her siden vi flyttet inn, og de som jeg har fått som småplanter har det bare bra.)

Vi er glade i å plukke frø selv. Vi har et lite lager av valmuefrø, stemorfrø, tagetes, akeleier, osv osv. I fjor spratt det opp stemor overalt, og det er vanskelig å tenke seg at vi trenger mer av det. Så dukket denne opp fra Zimtrade: Viola 'Bunny Ears' Dette er den søteste lille hornfiolen jeg noen gang har sett, og det står at den sprer seg lett. Den MÅ jeg ha! Kanskje kommer den til å krysse seg med alle de andre rare små fiolene mine og spre seg overalt...

Vi må bare regne over hvor mye plass vi har. Om vi kutter ned på poteten og er litt mer grundige, har vi jo masse plass nede på parsellen. Kanskje kan jeg gi alle urtene et permanent hjem der nede, så får vi plass til mye mer i plantetrappa...

Flere dagdrømmer og frøtips finner dere på Blommig Fredag! Det blir vår, en gang...

Kommentarer

 1. Dagdrømmer er viktige å ha, og midt på vinteten er det god tid til det. Jeg så den søte fiolen jeg også, og den er utrolig søt!
  Våren kommer i år også :)

  God helg!

  SvarSlett
 2. Det finns mycket gott att hitta i frökatalogerna. För mig har det gått väldigt bra att så perenner. Min trädgård skulle vara annorlunda utan dessa.
  Lycka till med dina grönsakssådder.
  Anette

  SvarSlett
 3. Ja det är frestande med alla kataloger. Lycka till med köksträdgården. Ni verkar ha gjort ett grundligt förarbete.
  //Helene

  SvarSlett
  Svar
  1. Bildet er nok fra i fjor. Nå ligger snøen overalt. Fortsatt god helg! :)

   Slett
 4. Oj vilken längtan man får till våren nu!!!
  Lycka till med köksträdgården, hos mig är planeringen redan i full gång.
  /Kitty

  SvarSlett
 5. Det var en fantastisk viol. Dem kan jag ha hur många av som helst.
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gleder meg til å så den! Takk i like måte!

   Slett
 6. Hoppas dina frön gror fint! ♥

  SvarSlett
 7. Ja, sukkereter, bønner, salat er jo så greit å så og spise!
  Utrolig søt hornfiol :)
  Lykke til med såing og avling!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk i like måte! Det klør i fingrene, men det er jo alt for tidlig...

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger