Kentiapalme

Kentiapalme Latinsk navn : Howea forsteriana Familie : Palmefamilien Opprinnelse : Australia Utseende: Stor palme med buede blader fra rota. Får sjelden stamme i vårt klima. Plass…

Kentiapalme


Latinsk navn: Howea forsteriana

Familie: Palmefamilien

Opprinnelse: Australia

Utseende: Stor palme med buede blader fra rota. Får sjelden stamme i vårt klima.


Plassering: 

Lyst, ikke i sterkt sollys, og ikke i for tørr luft. Store planter trives best på gulvet i nærheten av et vindu. Denne palmen vil helst he jevne forhold året rundt. Det er viktig at den får nok lys og vann også om vinteren. Kentiapalme er en tropisk plante, og må ikke utsettes for temperaturer under 15 grader. Potta må være godt drenert, bruk gjerne leca i bunnen.

Vann og gjødsel:

Jorda kan tørke lett opp mellom hver vanning, men planten må ikke stå tørr lenge. Den blir sterkest om den får drikke vann fra bunnen av potta, men den kan godt fuktes skikkelig ovenfra samtidig. Kentiapalmer kan gjerne stå i selvvanningspotte. Det er viktig at jorda ikke står våt i lang tid.

Flytende gjødsel en gang i måneden i den lyse årstiden er nok. Langtidsgjødsel virker også godt, men det er viktig å ikke bruke høyere dose enn på pakken. På store planter er det også en god ide å skifte ut det øverste jordlaget hver vår.

Spesielle krav:

Kentiapalmer tåler ikke luftfuktighet under 40%, og liker å dusjes på bladene. Det er svært viktig at den får godt lys om vinteren, helst dagslys. Større planter trenger og tåler sterkere lys enn små.

Brune blader kommer av for tørr luft eller for mye sol. Gule blader kommer av for mye vann eller for lite lys.

Formering:

Palmer kan såes, men det er greiest å kjøpe dem ferdig i butikken. Store planter har gjerne stått flere år i drivhus.

Sesong:

Hele året

Diverse:

Ville kentiapalmer kan bli 20 meter høye med 3 meter lange blader. Inne blir de sjeldent gamle nok til å få særlig høy stamme.

Kommentarer

  1. Hei! Jeg kjøpte meg en Kentiapalme for ett par uker siden. Har oppdaget at det på undersiden av enkelte blader er mange brune og sorte prikker. I disse områdene er også undersiden av bladene styggere. Hva kommer dette av, kan det være skadedyr?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Det kan være skjoldlus.Får du til å legge ut bilde på http://forum.ceeia.net/viewtopic.php?f=11&p=3775 ? Der er det også bilder av andre palmer med skadedyr, i tilfelle du kjenner igjen noe fra bildene. Det er arecapalmer, men dyrene er kanskje de samme.

      Slett

Legg inn en kommentar

Aktuelle innlegg

Totalt antall sidevisninger