Nytt lys og nye spirer

Dagens post blir litt personlig. Jeg har hatt det utrolig travelt i hele desember, og har ikke hatt sjanse til å skrive noe som helst her. Alt har skjedd samtidig her. Når en gjennomsnittlig dag be…
Dagens post blir litt personlig.

Jeg har hatt det utrolig travelt i hele desember, og har ikke hatt sjanse til å skrive noe som helst her. Alt har skjedd samtidig her. Når en gjennomsnittlig dag består av å stå opp, løpe på jobb, jobbe i mange timer, løpe hjem igjen, lage mat og spise, og legge seg igjen, går tiden alt for fort. Jeg merker at jeg kanskje bet over litt mer enn jeg kunne svelge i måneden som har gått. Dagslys har jeg ikke sett et øyeblikk, og det har skjedd noe inne i kroppen min som gjør at jeg har hatt null energi til overs.

I dag har jeg endelig fri. Jeg er også syk, så det er uaktuelt å dra på jobb, uansett hvor mye det river i samvittigheten.

Jeg merker at i hodet mitt er det allerede 2018. Jeg tok meg i å si "nå i januar..." til en kunde i går. Nå som ting begynner å letne, blir det også lyst inne i hodet, og det er tusen ting jeg har lyst til å begynne med nå med en gang. Hadde det ikke vært for feber og oppkast, da.


Disse spirekrukkene fikk jeg i julegave! Noe sånt har jeg ønsket meg lenge. Jeg har lyst til å fylle dem med en gang, og se at det begynner å spire inni der. Frøkatalogen i bakgrunnen kom før jul. Jeg har bare ikke hatt tid til å se skikkelig i den før nå. Kanskje er det noe grønnsaksfrø til overs fra i fjor som kan spires inni der? Erter, for eksempel?

Jeg har lyst til å ta ned de tunge gardinene, rydde i vinduskarmen og drivhuset, og slippe dagslyset inn i stua. Da kan jeg jo likså godt rydde hele huset samtidig, også. Jeg har lenge hatt lyst til å sette inn noen hyller og noe plantelys i kjellerbua, og mannen min virker veldig interessert i å finne en løsning på det. Da må vi rydde bua, også.

Nå er det jo straks på tide å begynne med forkultivering! Vi trenger bare skikkelig lys først. Er det ikke LITT lysere i dag enn i går?Det spørs hvordan det vil gå med den parsellen i år. Jeg kommer til å være ekstremt opptatt midt på sommeren, og jeg ser for meg at det kan bli vanskelig å få lagt ned nok arbeidstimer. Før den tiden kommer nok kroppen min til å bli ganske tung, og mannen vil nok være opptatt med oppussing. Kanskje har noen lyst til å låne den i et år.

Jeg har lyst til å skrive mye om alt mulig. Jeg har lyst til å ta masse bilder med den nesten nye telefonen, og vise dem fram her. Nå som det straks er et nytt år, er det jo ikke lenge til snøen smelter og ting begynner å titte fram! Jeg er så spent på hva som kommer til å overleve vinteren.

Godt nytt år alle sammen! Jeg ser virkelig fram til 2018. Det kommer til å bli stort.

Kommentarer

 1. Så hyggelig å høre fra deg igjen. Hvis jeg forstår rett så er du gravid?
  Oppkast og tung i kroppen på våren høres kjent ut ;)
  Håper du får energi nok til å ta litt bilder og blogge litt underveis.
  Ønsker deg masse lykke til i det nye ået!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det vokser en liten spire inni magen også.

   Slett
 2. Herlig med frøkataloger! Nå er det straks på tide å få de første frøene i jorda :)
  Lykke til med formen osv!

  SvarSlett
 3. Hei på deg! Du er ikke alene om lengselen etter grønne spirer og mere lys! Her kommer nok også julegardinene til å pakkes ned snart :)
  Formen kommer seg nok etterhvert, og gratulerer med det spennende som er på gang :)
  Ønsker deg god bedring, og lykke til med alt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Vi fikk faktisk sett litt dagslys i dag :)

   Slett
 4. Hej!
  Spännande med spirekrukkene, dem har jag inte sett förut. Får läsa på. Låter som det blir ett spännande år.
  Allt gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg har ikke fått tak i frø egnet til spiring enda. De må være usprøytet. Kanskje en helsekostbutikk har.

   Slett
 5. Så spennende, selv om formen ikke er så bra. Gratulerer:)
  Spirekrukker har jeg ikke vært borte i før.
  Og ja, nå går det mot lysere dager. Det er så godt!

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det blir nok bedre etter hvert :)

   Slett
 6. Hei!
  Aller først må jeg gratulere.
  Jeg har det som deg, lengter etter lyset. Det har blitt lysere, deilig.
  Nå kommer det frøposer i postkassa. Gleder meg til å så. Starter nå i helga med kjempeverbena. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!

   Har ikke sådd noe her enda, men det blir snart...

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger