Blommig fredag: Advent i hagen

Jeg vet godt at det ikke er fredag i dag, men fredagen var en uvanlig interessant og travel dag. Ukens tema for Blommig Fredag er Advent i hagen. Hagen her er dekket av snø akkurat nå. Skulle jeg …
Jeg vet godt at det ikke er fredag i dag, men fredagen var en uvanlig interessant og travel dag.

Ukens tema for Blommig Fredag er Advent i hagen. Hagen her er dekket av snø akkurat nå. Skulle jeg gått ut og tatt bilder, ville alt enten ha blitt helt hvitt eller helt svart. Vi har jo bare et par timer dagslys hver dag.

Derfor har jeg tatt bildene inne i dag.


Ute er alt gråhvitt, men orkideene står her inne i varmen og lengter mot vår og sommer. Det kommer ikke så mye lys utefra, og adventsstjerna over hodet på dem lyser ikke så veldig sterkt heller. Begge disse orkideene blomstrer for andre gang. Den lilla er Phalaenopsis 'Deborah' og den gule er Oncidium varicosum.

Denne amaryllisen hadde jeg egentlig kjøpt som dyp rosa. Jeg tenkte at siden den kom til å blomstre lenge før jul, trengte den ikke å være rød. Hvite amaryllis er jeg egentlig litt lei av, siden det er en blomst som ofte blir stående igjen på jobb, og vi må klø oss litt i hodet for å få brukt dem til noe fornuftig. Nå ser det ut som om min også blir hvit. Jaja, den blir helt sikkert fin.

Flere adventsbilder og historier finner du på Blommig Fredag. Ha ei fortsatt god adventstid!

Kommentarer

 1. Vakre orkideėr! Jeg har sikkert spurt deg før, men spør igjen. Hvordan vet du navnet på phalaenopsis? Jeg har mange, men ingen av de er merket med navn...
  Hvite amaryllis er så vakre.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Når jeg kjøper orkideer, eller ser en i en butikk som er fin, tar jeg bilde av både blomsten og skiltet/navnelappen :) Det er også en Facebook-gruppe som er til stor hjelp om jeg sitter fast.

   Ei fin uke til deg også! :)

   Slett
 2. Flotte orkideer! Jeg har ingen, men de finnes i alle vinduene i nabolaget. Tror det bare er meg som ikke har noen jeg,)
  Amaryllis hadde mor bestandig til jul. De ble veldig gamle. Tror kanskje de som selges nå ikke blir så gamle?
  Grått her også, men ingen mørketid, selv om en skulle tro det noen ganger.

  Ha en fin torsdag, og god helg når den kommer:-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger