Lilla nyheter

Nå på toppen av sommeren spretter det ut blomster i alle slags farger. Jeg har jo gravd opp en stor del av det som før var et staudebed helt overgrodd av stjerneskjerm. Om det ikke allerede er friste…
Nå på toppen av sommeren spretter det ut blomster i alle slags farger. Jeg har jo gravd opp en stor del av det som før var et staudebed helt overgrodd av stjerneskjerm. Om det ikke allerede er fristende å kjøpe planter, frister det enda mer når det står en stor, åpen plass med jord og venter på dem.

Denne georginen er helt ny av året, og heter visstnok 'Happy Days' Mester Grønn har fått inn noen få, og jeg klarte å sikre meg en. Jeg lurer på om det er en knollgeorgin som kan taes opp og overvintres som knoll. Bladene er nesten svarte! De hadde en gul også. Den fristet også veldig, men jeg har allerede så mye gult i hagen.

Vanligvis foretrekker jeg småblomstret stemor, men denne kunne jeg bare ikke gå forbi. Den kommer fra et lokalt gartneri, og jeg aner ikke hva den heter. Hver blomst på den ser forskjellig ut. Noen har gult i seg, andre ikke. Det skal bli spennende å ta frø fra den senere.

Denne skulle egentlig være svart. Jeg har hatt svarte fioler før, men dette er en annen sort. Planten er lavere og mer kompakt, og blomstene er mer rødlilla. Uansett er den fin.

Det er mye gult og lilla her i år. Det vises ikke på bildene, men mellom de gule og lilla georginene og de gule margerittene vokser en Oxalis med lilla blader og gule blomster, Planen er at den skal krype utover og dekke jorda, så det forhåpentligvis ikke kommer opp så mye mynte.
Kommentarer

 1. Jeg tror at alle georginer har knoll, så du kan helt sikkert ta den opp til høsten og oppbevare den inne. For flere år siden sådde jeg georginer fra frø, og på høsten hadde de store knoller :)
  Så det får de alle sammen. Jeg så den hos Mestergrønn her om dagen. Veldig fin farge på den!
  God midtsommerhelg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i like måte!

   Det har jeg faktisk aldri tenkt over. Det som selges som sommergeorginer er jo samme art. Jeg har faktisk aldri prøvd å titte nedi jorda om høsten! Tusen takk for tips :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger