Orkideportretter: Gul

Hver gang jeg legger ut bilder av orkideer, er det noen som lurer på hva sorten heter, og hvordan jeg vet navnet. Jeg prøver alltid å få med meg sortsnavnet når jeg kjøper en ny plante. Står det ikk…
Hver gang jeg legger ut bilder av orkideer, er det noen som lurer på hva sorten heter, og hvordan jeg vet navnet. Jeg prøver alltid å få med meg sortsnavnet når jeg kjøper en ny plante. Står det ikke på potta, eller på kvitteringen, spør jeg i butikken. Er det uaktuelt å kjøpe noe, tar jeg bilder av skiltene. Etter hvert har det samlet seg opp en del bilder av orkideer med navn. Siden samlingen begynner å bli såpass stor, holder jeg meg til gule Phalaenopsis her.

Phalaenopsis 'Las Vegas'
Phalaenopsis 'Las Vegas', en av mine favoritter. Blomstene holder seg åpne i flere måneder.

Phalaenopsis 'Detroit'
Phalaenopsis 'Detroit'. 

Phalaenopsis 'Mexico' semi peloric
Denne sto med Phalaenopsis 'Mexico' på Mester Grønn. Jeg har ikke kjøpt den enda, fordi jeg er i full gang med ompotting og såing. Kanskje er det bare en semi peloric form av Mexico.

Phalaenopsis 'Surf Song'
Phalaenopsis 'Surf Song'. Denne kommer lett tilbake! I bakgrunnen er Phalaenopsis 'Bee Sting'. 

Phalaenopsis 'Cancun' mutant
Dette skulle ha vært Phalaenopsis 'Cancun'. Den har mutert.

Det er flere her, men de fleste står uten blomst. Det er nesten umulig for meg å gå forbi en gul orkide! De hvite og lilla kommer etter hvert. :)

Kommentarer

 1. Du er så heldig som har tilgang på navnene. Der er Mester Grønn unik angående navning, for hos andre kjeder så står det kun Phalaenopsis 😥
  Jeg har ikke så mange gule, men 'Detroit' og 'Surf Song' har jeg. I tillegg har jeg veldig mange hvite. I år har jeg fått en ny orkidédille, og den heter Dendrobium Sa-Nook. Jeg fikk en lilla i gave til bursdagen min i høst, og da var jeg solgt 😍
  Det gjenstår å se om jeg får de igjen...

  SvarSlett
  Svar
  1. Dendrobium Sa-Nook er så søte! Jeg har to som står uten blomst nå: en vanlig rosa og en helt mørk lilla. De blomstrer vanligvis litt utpå våren hos meg :)

   Slett
 2. Så utrolig mange fine du har. Jeg intervjuet en gang Olga i Solheim Gartneri, hun aler opp orkideer for salg, kanskje du kjenner til henne. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg kjenner henne fra Facebook. Dessverre driver hun ikke og selger orkideer lenger. Hun flytter til mye mindre plass og selger bare jord og gjødsel nå. Det er synd, fordi jeg har mange orkideer på ønskelista, ikke minst Coelogyne cristata, gul Cattleya og oransje Vanda. :)

   Takk i like måte!

   Slett
 3. Nydelige! Jeg er også sånn navnefreak som liker å ha kontroll.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så mye lettere å søke dem opp og lese om den når jeg vet hva de heter. :) Når det ikke står navn i butikken, er det vanligvis en lapp eller kode på potta som viser hvilken produsent den kommer fra. De fleste gartnerne er stolte og viser bilder av sortene sine på hjemmesidene.

   God helg!

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger