Litt oppdatering

Jeg har hatt det uvanlig travelt denne våren. Alt som må gjøres i hagen har blitt presset sammen til bitte små tidsvindu mellom snøbygene. Det har sjeldent klaffet sånn at jeg har hatt fri og det ikk…
Jeg har hatt det uvanlig travelt denne våren. Alt som må gjøres i hagen har blitt presset sammen til bitte små tidsvindu mellom snøbygene. Det har sjeldent klaffet sånn at jeg har hatt fri og det ikke har snødd samtidig.

Her kommer det opp seiersløk overalt. Jeg hadde aldri trodd at de frøene hadde en så voldsom spireevne. Jeg lot to frøstander stå igjen, og nå ser det ut sånn overalt!  Dette er det gamle staudebedet ved veggen, der det grodde helt over av mynte og stjerneskjerm. Nå er det rydda.


I denne frøpotta hadde jeg sådd fjellvalmuer. De har stått ute i et uoppvarmet drivhus hele vinteren. Etter at stormen tok drivhuset i fjor høst, sto bare ramma igjen i månedsvis.  Stjerneskjermen fortet seg å snike frøene sine oppi alle pottene.

Helleborus 'Pink Ice' har tålt vinteren godt. Jeg gjorde som gartneren sa: overvintra den liggende på siden under snøen. Det gikk bare bra. Nå står den godt i jorda, full av knopper. 


Disse sure små fjesene er noe av det søteste som fins. De første pottene med stemor ble satt ut rundt påske. De har taklet frostnetter og snøbyger godt. Nå har de første humlene begynt å komme ut av dvalen, og de flyr rett inn i blomstene.


Jeg hadde aldri i mine villeste fantasier forestilt meg hvor kraftig bringebær sprer seg. Nå har jeg jo noen bleke minner fra da vi først overtok barndomshjemmet mitt og måtte rydde nærmere to mål med bringebær og vier, men jeg hadde innbilt meg at hagebringebær var litt tammere. Bak kassen til høyre skal det egentlig stå ei gammel solbærbusk. Den må ryddes fram som i en jungelfilm.

Disse kassene skal gjøre det mulig å ha grønnsaker her igjen uten å måtte luke opp bringebærskudd som er ti ganger kraftige enn de små grønnsakplantene. Planken bak kassen er grensa. Alt som sniker seg over den blir nådeløst spadd opp.

Nå skal jeg ut og sette opp flere kasser til å ha løk og potet i. Jeg har fått et gavekort på Mester Grønn som brenner i lomma, så det skal nok fort dukke opp en lavendel og noen nye urter også. Ha ei fin ny uke :)


Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger