Om ikke annet, så blomstrer det i vinduskarmen

Denne primulaen overrasket med å ha ikke bare to, men tre røtter i samme potta. Den største var lilla, en mindre ferskenfarget, og den minste sto helt i knopp og viste ikke en gang farge da jeg kj…
Denne primulaen overrasket med å ha ikke bare to, men tre røtter i samme potta. Den største var lilla, en mindre ferskenfarget, og den minste sto helt i knopp og viste ikke en gang farge da jeg kjøpte den. Jeg lovet å legge ut bilder av hvilken farge den skulle få.
Det ser ut til at den minste kommer til å bli rosa! Det minste skuddet har fått litt lite lys i skyggen av de to større. Nå har den fått flytte inn under plantelyset, mellom diverse babyplanter og avblomstrete orkideer. Forhåpentligvis kommer det ikke mer mugg heller.

Jeg kom over en interessant artikkel på en annen blogg om forskjellige typer Paphiopedilum. Denne engelske orkidesamleren forklarer at amerikanske Paphiopedilum-hybrider, slike som den på det øverste bildet, stammer fra sorter som ble smuglet fra Europa til Amerika under krigen. Gartnerne var redde for at avlsmaterialet deres skulle bli ødelagt av krigen. Alle "amerikanske" Paphiopedilum stammer fra artene som var i bruk da. Min inneholder for det meste P.insigne.

Komplekse (Paph.complex) hybrider, også kalt bulldog-orkideer, stammer fra et bredere utvalg av arter med forskjellige farger og ofte større og bredere blomster. De kommer i farger fra helt hvitt via gult og grønt til lilla. Det nederste bildet er en slik orkide. Bildet er tatt inne på Mester Grønn...det var -10, så jeg hadde ikke særlig lyst til å gå hjem med en orkide den dagen. Jeg kommer tilbake etter den!


En kaktus i vinduet overrasket med en vårgul blomst. Plantnet sier at dette er en Parodia. Den kom som "kaktusmiks", er det noen som vet hvilken art dette egentlig er?

Kommentarer

 1. Så koselig å se blomstrende primula hos deg! I høst kjøpte jeg to Paphiopedilum hos Kiwi av alle steder. Jeg har aldri hatt de før, og de hadde to forskjellige farger. Begge lever i beste velgående :)
  Den du viser først ser ut som den ene min, og den andre er gulaktig. Morsomt å prøve noe nytt. Flott kaktusblomstring.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Så bra at de trives hos deg også! Jeg hadde flere før, men så ble det for kaldt i juleferien. Paphiopedilum er så greie og trivelige! Nå har det blitt mildere, så nå kommer nok den andre snart hjem også. :)

   Slett
 2. Hej!
  Blir förtjust i de fina färgerna på dina primula. Har inte skaffat några vårblommor ännu. Brukar inte klara av dem inomhus. Vacker blomma på kaktusen. Nu har vintern blivit vår , vi har värmegrader och snön smälter undan och blir till stora vattenpölar.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! nå kom mildværet endelig hit også. Primula og løker står jo ikke så lenge inne, men jeg setter dem ut i gangen/ut på trappa fra de blomstrer av til det går an å plante dem ute. Kos deg med vår! :)

   Slett
 3. Primulan blev 3 till priset av 1. Paphiopedilum är egentligen mina favoritorkidéer men jag har inte riktigt möjligheten att ge dem de temperaturer de behöver för att blomma bra. Så jag tittar men lämnar dem.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Slik er jeg heldig. Jeg bor i et gammelt hus, hvor det er varmt om dagen og naturlig kjølig i vinduskarmene om natta. I fjor sommer satte jeg dem ut i drivhuset, det likte de.

   Takk i like måte :)

   Slett
 4. Svar
  1. Ja, jeg fikk den i morsdagsgave for et par år siden (de vet jeg liker kaktuser!) og den har blomstret hvert år på denne tiden siden da. :)

   Slett
 5. Det var jo mye for penga!
  Utrolig stilig orkidé.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den var jeg heldig med! Den tredje har kommet ut nå, og den ble lys rosa med gult inni.

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger