Ny måned og ferske spirer

I dag, 1.mai, snør det. Det var såpass opphold mellom bygene at det gikk an å gå ut og ta noen bilder.  Minstemann og jeg har allerede vært ute og ryddet litt i staudebed og busker, men det er fremde…

I dag, 1.mai, snør det. Det var såpass opphold mellom bygene at det gikk an å gå ut og ta noen bilder.  Minstemann og jeg har allerede vært ute og ryddet litt i staudebed og busker, men det er fremdeles mye som må gjøres. Drivhuset gidder jeg ikke å ta bilde av, fordi det ble ødelagt av en vinterstorm. Det kommer forhåpentligvis opp på nytt over helga.

Sedum spirer
Dette er en Sedum. Den spratt plutselig opp i hagen i fjor vår og overrasket med mørk lilla blader og lilla blomster utpå høsten. Den kom i en miks med utegrønt sammen med Sedum sieboldii og spurium, men jeg vet fremdeles ikke helt sikkert hvilken art den er. Alle de små røde perlene er nye skudd.

Seiersløk spirer
Det ser ut som om forsøket med å frøformere seiersløk er en suksess. I fjor så de ut nærmest som gressløk. I år kommer de opp sånn. Skuddene er 3-4 mm tykke, så de har fremdeles litt igjen før de er fullvoksne seiersløk.

Lewisia cotyledon
Lewisia cotyledon har overvintret fint. Dette er en av tre. Noe frostskade vises, men de virker store og sunne, klare til å blomstre når sommeren kommer. Akkurat dette bedet må ha et uvanlig godt mikroklima, der inne mellom inngangsdøra og stuevinduet. Her overvintrer flere stauder som skal være H4. Lewisia er H7, men det er vanlig at den fryser mye tilbake her i byen.

Stemor 'Frizzle sizzle' med gul blomst
Noen ting er det bare umulig å stå imot. Dette er en stemor, 'Frizzle Sizzle' miks. Inntil videre pryder den hagebordet så jeg kan flytte den inn i gangen når været blir hardt. Ved siden står små grønnsaksplanter til herding. De skal flytte ut i drivhuset når det har fått nytt tak og vegger.

Viola cornuta hybrid
Disse små blå har stått ute siden påske. Da jeg kjøpte den, var blomstene mye lysere. Fargen har blitt mye sterkere i frisk luft og dagslys. Bladene har fått litt hvit frostskade, men de blomstrer optimistisk mellom bygene. Kanskje våkner snart ei humle og kommer på besøk...?

Kommentarer

 1. Det er Sedum spurium for den har jeg selv 😊
  Så synd med drivhuset ditt da, men håper du får reparert det. Et drivhus må en bare ha. Lewisia får jeg ikke til her, og jeg har prøvd flere ganger. De har jeg gitt opp.

  Ha en fin måned!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i like måte!

   Og takk for tipset :) Da er det nok spurium som har spredd seg.

   Slett
 2. Hej!
  Hoppas du får ordning på växthuset. Söta små violer.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Vi har ikke kommet så langt enda i snøværet, men det blir nok snart...

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger