En nykommer i hagen

Det var plutselig plass til flere stauder. En Heuchera hadde takket for seg, og en mørk purpurlilla Sedum hadde råtnet bort. Det ble nok plantet for seint. Jeg skulle ha hørt på gartneren og lagret …

 Det var plutselig plass til flere stauder. En Heuchera hadde takket for seg, og en mørk purpurlilla Sedum hadde råtnet bort. Det ble nok plantet for seint. Jeg skulle ha hørt på gartneren og lagret Heucheraen liggende på siden under snøen. Denne lagringsmåten har gått bra før med Helleborus.

Tradescantia andersoniana, blomstervandrer, en staude

Dette er Tradescantia andersoniana. Den er i samme slekt som husvandrer, men mye mer hardfør. Blomsten står bare i en dag, men det kommer hele tiden nye. Ifølge Bjørkans planteliste er den hardfør til H5. Hun som jeg fikk den av har overvintret den uten noe problem, men hun får også til Black Lace og en del andre ting som er merket med H4. Jeg har sett Forsythia, japansk viftelønn og klatrehortensia overvintre i denne byen på gode steder, så jeg har godt håp for denne også. Jeg har faktisk hatt den før, men katta grov den opp og gjødslet den litt for godt.

Gul ringblomst og rød margeritt

Dette året prøver jeg noe nytt: ferdigkjøpte ringblomster. Mester Grønn har fått inn ringblomster og blomkarse i potter, som er økologisk dyrket så de er trygge å spise. Nå er det ikke akkurat vanskelig for meg å få tak i økologiske ringblomster og blomkarse; parsellhagen er fulle av dem, men de kommer ikke før langt utpå sommeren. I år er jeg først!

Ukjent tulipan i knopp

Denne tulipanen kom som en overraskelse. Her har ikke jeg satt tulipanløker. Jeg satte noen løker for et par år siden litt lenger bort, men de kom ikke opp, så jeg regnet med at de ble spist av mus. Nå har jeg T.turkestanica her, og noen ubestemmelige allium fra en mikspose som også er et par år gamle. DEtte blir spennende!Kommentarer

 1. Jeg har også en sånn staude, bare at min er hvit med litt blått på. Jeg kjøpte den fra Garden Living for noe år siden. Jeg tror at de finnes i flere farger. Spennende med tulipaner som plutselig dukker opp igjen :)
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 2. Ja, dessverre har noen Heuchera takket for seg i vinter. Trivelig med Tradescantia andersoniana. Ser at den jeg plantet i fjor spirer :) (Har mislyktes med dem før).

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer sikkert an på hvordan vinteren er. Det var mye barfrost rett etter jul. Ha en fin helg! :)

   Slett
 3. Hej!
  Alltid tråkigt när växterna inte överlever vintern. Köpte en trädgårdshibiscus förra året, men tyvärr ser den inte ut som den lever. Det är trevligare att köpa nya växter om de klarar sig.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff da. Kanskje kommer det opp fra rota? Vi vet aldri hva som klarer seg før vi har prøvd!

   Ha en fin helg :)

   Slett
 4. Tråkigt med växterna som dog men samtidigt blir det rum för förändring :) Smart av trädgårdsmästaren att förgro ringblommor. När jag sår dem gror de ofta sådär...

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har aldri sett dem i salg som dette før. Ha en fin helg! :)

   Slett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger