Vår i mars og snø i april

Tirsdager er min faste vanne/stelledag for potteplantene mine. Alle orkideene får et lite bad, og jeg sjekker at alle har det bra. Det er alltid morsomt å følge med når et nytt blad kommer ut på en …

 Tirsdager er min faste vanne/stelledag for potteplantene mine. Alle orkideene får et lite bad, og jeg sjekker at alle har det bra. Det er alltid morsomt å følge med når et nytt blad kommer ut på en Philodendron. Dette er en 'Prince of Orange'. I den småkjølige vinduskarmen min har den blitt mest rosa. (Den har ikke trips...den har stått rett ved siden av en hyasint som har rydd pollen)

Philodendron 'Prince of Orange' med nytt blad som folder seg ut

Denne, Viola 'Tiger Eye',  klarte jeg ikke å stå imot. Slikt mønster hadde jeg ikke sett på en stemor før. Samme dag som jeg kjøpte denne, begynte det å snø tett. Den har søkt tilflukt inne i et uoppvarmet drivhus for nå. 

Viola 'Tiger Eye' har gule blomster med svarte striper

Salix gracilistyla melanostachys så jeg først hos Strandhuset. Den ville jeg ha! Da de kom inn på Mester Grønn snappet jeg en med en gang. Dessverre er den H3, så den må nok få en fornuftig plass å overvintre på her.

Svarte gåsunger på Salix, snø i bakgrunnen

En snill kollega hadde klipt litt av en stor Hoya bella som hun hadde arvet. Disse står fremdeles i vann i minidrivhuset. Det kommer litt antydning til røtter, men ikke nok til å plante dem i jord enda. Jeg håper de skal vokse seg store og blomstrende.

To stiklinger av Hoya bella i en hånd

Helleborus 'Pink Frost' er kjent og kjær, og overraskende vinterhardfør her. denne rakk å komme helt ut før den snødde over igjen. Etterpå har det vært nede i -8, jeg håper at snøen har beskyttet den mot kulda for denne gangen.

Helleborus i knopp, naken jord i bakgrunnenKommentarer

 1. Ja, det er skiftende vær over hele landet virker det som. I morgen skal vi få litt hvitt her, så det er bare å glede seg. Nydelig stemor, og flott nytt blad. Philodendron er kommet med så mange nye navnesorter. Jeg kjøpte nå i vår en Salix 'Mont Aso' het den tror jeg med rosa gåsunger. Morsomt med litt nytt, og den skal tåle H4.
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Rosa gåsunger høres også spennende ut! God påske!

   Slett
 2. Hej!
  Mina små minipenséer står också i växthuset och väntar på att bli planterade. De får vänta ett tag till, tills vädret blir lite varmare. Din var fin i färgen. Är så glad att jag har några julrosor i blom, och så fick jag en leverans med flera från Danmark, som väntar på att bli planterade.
  Om våren och värmen vill komma.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper det snart blir litt varmere til deg :) God påske!

   Slett
 3. Så lurt å ha en fast vannedag. Tida raser jo ivei, så når jeg "tror" det er en uke siden sist, kan det vise seg å være tre. Søte stemor. har ikke tatt sjansen på å kjøpe noen ennå. Er for kaldt, særlig om nettene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hatt denne faste vannedagen i årevis, den har grodd seg fast. :) Håper du får litt vårvarme snart. God påske!

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger