Det kommer på plass

En del av plantene mine har stått lenge og ventet på å komme inn i den nye leiligheten. De har blitt tatt vare på, for all del, men jeg har savnet dem. Nå er det bare terrariet og alle de tropiske p…

 En del av plantene mine har stått lenge og ventet på å komme inn i den nye leiligheten. De har blitt tatt vare på, for all del, men jeg har savnet dem. Nå er det bare terrariet og alle de tropiske plantene oppi det som ikke har blitt flyttet. Vi må være to for å bære det inn i bilen og opp trappa. Det prosjektet gleder jeg med skikkelig til å begynne på. Det er mye der inne som fortjener egen potte og en mosestokk.

Epipremnum 'Njoy' liten plante i 11 cm potte

Gutten og jeg koste oss med å potte om planter. Denne Epipremnum N'Joy kom som en bitte liten miniplante. Nå holder den på å strekke seg som gullranker gjør. En stikling av Hoya bella har stått sammen med en Philodendron fram til i går. Den trivdes ikke så godt der, den kom litt i skyggen. Nå får den forhåpentligvis fart på seg i egen potte.

Liten plante av ildtopp, Kalanchoe blossfeldiana i 5 cm potte

Denne lille ildtoppstiklingen fant jeg slengt på bakken på en parkeringsplass. Jeg stakk den i lomma. Nå har den rotet seg. Jeg er spent på hva den kommer til å utvikle seg til.

Jordblandingen er den samme i alle pottene; det jeg kaller "lettjord". Det er en blanding av like deler perlite, vermiculite, bark og blomsterjord. Når alt må bæres opp i tredje etasje, lærer vi å sette pris på alt som er lett. I et sånt medium renner vannet fort gjennom. Det må vi ta med i beregningen; det må vannes oftere, men plantene liker det godt.

En taroknoll, ei potte halvfull av jord, og ei potte full av jord

Dette er en taro, eller arrowroot. Grønnsaken taro er knollen fra planten Colocasia esculenta, som også blir solgt som potteplante. Som et eksperiment vil jeg se om det går an å dyrke fram en plante fra knollen. Jeg la den i vann over natta, og det kom fram et lite, rosa "øye" etter et par dager. Nå har vi plantet den i den samme jordblandingen. Gutten foreslo at vi skulle sette den oppå modemet, fordi det er jo varmt både dag og natt! Jeg setter den heller på kjøkkenbenken, over varmvannstanken.

Phalaenopsis Scentsation i full blomst mot rød bakgrunn

Jeg kan ikke poste uten å ta med bilde av dagens blomstrende orkide. Dette er Phalaenopsis 'Scentsation". Den dufter faktisk. Sist den blomstret hadde jeg nettopp hatt korona, og kunne ikke lukte noen ting. Nå kjenner jeg duften! Guttungen er også borti den og snuser nå og da.

En ukjent orkide setter nytt skudd

Denne orkideen fikk litt hard medfart under flyttingen, men heldigvis kommer det nytt skudd nå. Jeg vet faktisk ikke om det er en Paphiopedilum eller en Phragmipedium. Jeg heller litt mot sistnevnte, siden en ukes tørke fikk den til å se sånn ut.

Det var alt for i dag, ha ei fin ny uke :)

Kommentarer

 1. Ja, det er mye som må komme på plass når en flytter. Jeg forstår deg godt at du satser på "lett" jord 😊
  Så fint at sønnen er med og hjelper til. Kanskje han får planteinteresse senere i livet?! Nydelig orkide. Jeg har en Paphiopedilum som ligner mye på bladene på din, men jeg kjenner ikke den andre du nevner. Så det kan jo være den også.

  Ha en fin uke du også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Phragmipedium er en slektning av Paphiopedilum, som får lange tynne kronblader som henger. De trenger uvanlig mye vann, selv til orkide å være.

   Sønnen min har nok en liten planteinteresse, ja :) Han kan navnet på mange forskjellige planter, den siste han har lært seg er Hoya!

   Ha en fin dag :)

   Slett
 2. Hej!
  Det är mycket som skall göras då man flyttar. Då är det bra att ha hjälp. En vacker orchidé.
  Ha en fin ny vecka /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. I dag fikk jeg hjelp :) Nå venter en kjempejobb med å rense terrariet. Ha en fin dag!

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger