En titt i vinduskarmene

Jeg har mange flere planter enn jeg har potter til. Problemet har utviklet seg over tid, spesielt siden jeg har flyttet flere planter ut av det overfylte terrariet og ut i vinduskarmene - som er fle…

 Jeg har mange flere planter enn jeg har potter til. Problemet har utviklet seg over tid, spesielt siden jeg har flyttet flere planter ut av det overfylte terrariet og ut i vinduskarmene - som er flere, og større, enn de var i den gamle leiligheten. Derfor skulle jeg kjøpt meg noen potter. Det har jeg ikke gjort. Jeg har heller kjøpt flere planter.

Philodendron Paraiso Verde i potte, bladstilk og nytt skudd
Denne stiklingen av Philodendron 'Paraiso Verde' kjøpte jeg i fjor vinter. Den hadde en node, ett blad, og ei luftrot. Den rotet seg fort i vann. Siden har den stått helt stille. Det har kommet ei og annen rot tittende ut gjennom bunnen av potta, men over jorda skjedde det ingenting. Nå er det et lite blad der! Formen er typisk for baby-Philodendroner. Jeg håper at denne en gang skal vokse seg stor.

Monstera siltepecana, ung plante, grå bakgrunn
Dette er Monstera siltepecana. Den har ganske nylig flyttet inn. I vill tilstand får den voksne Monstera-blader med huller i, ikke ulikt Monstera adansonii. Jeg synes de sølvaktige babybladene er minst like fine. Snart skal den få noe å klatre på; den har begynt å strekke seg faretruende inn i plantenaboene sine.

Ildtopp med enkle blomster i rosa og lys gult
Jeg må bare få skryte av denne ildtoppen. Den er helt fantastisk. Jeg fikk den i gave i begynnelsen av juli, og den har bare ikke sluttet å blomstre. Det kommer konstant nye knopper som nærmest skyver de gamle tørre bort.
Phalaenopsis-hybrid i full blomst

Selvsagt har jeg en ny orkide også. Jeg har ikke klart å finne ut hva denne sorten heter. Den kom umerket, i miks, og jeg vet ikke en gang om den kom fra Danmark eller Nederland. Jeg har ikke funnet den på hjemmesidene til noen av de vanlige danske leverandørene, og de fleste av de nederlandske grossistene krever nå innlogging. Men jeg skal fortsette å grave!

Myrkongle, frøstand, hånd som målestokk

Nå i november jobber jeg med et sideprosjekt. Nevøen min ønsker seg ei helt spesiell bok. Det finnes ikke bøker om dette temaet på norsk som er nyere enn fra åttitallet, så jeg slo til og lovet han at jeg skulle skrive boka. Når den er ferdig, kommer den til å bli lagt ut som e-bok, men jeg kan tenke meg at enkelte bilder kan være vanskelige å få tak i tide- temaet er ganske smalt. 

Oppdateringene nå framover kommer nok til å for det aller meste være om potteplanter...det blir vinter. Ha en fin dag!

Kommentarer

 1. Det høres ut som et problem at du ikke har nok potter, og kjøper flere planter. Men planter kan en jo ikke få nok av, og potter er også enkelt å få tak i. Så jeg vil anta at du får løst problemet likevel :)
  Nydelig orkidé! Jeg fikk mange orkidéer til bursdagen min i oktober, men selvsagt er de navnløse. Den ene var det et navn på, men det navnet er feil. Uansett så er det en hvit veldig riktblomstrende sort med store blomster, og den skulle jeg gjerne vite navnet på :)
  Flott ildtopp også. Det må være moro å se at den bare fortsetter å blomstre.
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres fantastisk ut, å få så mange orkideer! Om det står på potta hva gartneriet heter, kan det hende at de har en nettside der du kan se alle sortene. Jeg skal se på bloggen din om jeg kan finne navnet på den :)

   Slett
 2. Hej!
  Jag kan förstå att det är mer lockande att skaffa nya växter än krukor. Det var en vacker orkidé , tråkigt att det saknades namn på den. Min senaste heter Phalaenopsis Monaco, och den gillar jag mycket, den har en lite ovanligare färg. Undrade vad ildtopp var men nu vet jag, google är bra , vi kallar den Våreld. Mycket vackra blommor och en ovanlig färg. Lycka till med boken.
  Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Phalaenopsis Monaco frister meg også, de hadde den også der jeg kjøpte den nye. Veldig behagelig farge. :)

   Det visste jeg ikke, at ildtopp på norsk er våreld på svensk :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger