Fredslilje

Fredslilje Latinsk navn : Spathiphyllum sp. Familie : Myrkonglefamilien Opprinnelse : Sør- og Mellom- Amerika Utseende: Variabel størrelse fra 10 cm til en meter høy. Store, lysegrøn…

Fredslilje
FredsliljeLatinsk navn: Spathiphyllum sp.

Familie: Myrkonglefamilien

Opprinnelse: Sør- og Mellom- Amerika

Utseende: Variabel størrelse fra 10 cm til en meter høy. Store, lysegrønne blader og hvite kolber med et hvitt høyblad rundt.


Plassering: 

Fredslilje er lite nøye på hvor den står. Den trenger ikke å stå i vinduet, men bør ikke utsettes for kald trekk eller sterkt sollys.

Vann og gjødsel:

Mange sier at fredsliljer sier ifra når de trenger vann. De kan bli så tørre at bladene ligger helt flate, og reiser seg fint opp igjen når de får vann. De holder seg nok finest om de ikke får lov å bli så tørre. Trikset med å løfte på potta og vanne når den kjennes lett ut virker fint. Fredslilje kan stå i selvvanningspotte.

Fredslilje kan få blomstergjødsel eller spesiell grønnplantegjødsel fra våren til høsten.

Spesielle krav:

Ingen spesielle krav. Fredslilje er en lettstelt plante.

Formering:

Planten kan deles når den fyller potta eller begynner å bli glissen.

Sesong:

Hele året.

Diverse:

Fredslilje er en av de få plantene som tåler å stå i vann i opptil flere måneder, og egner seg godt til hydroponisk dyrking. Den kan til og med brukes i akvarium.

Som alle andre plantene i myrkonglefamilien, er fredslilje litt giftig. Den inneholder et stoff som irriterer slimhinner.

Fredsliljer renser lufta, de er spesielt gode til å fjerne løsemidler og flyktige kjemikalier. (kilde: NASA)

Kommentarer

 1. Herlig plante. Ja, den sier fra når den selv (og andre ...) planter begynner å trenge vann. Jeg løftet nettopp min Fredslilje fra vinduet, etter blomstring, og satte hele potten ned i en større firkantet blomsterpotte sammen med en ca 2,5 meter høy Yuccapalme. De kledde hverandre veldig bra. Yuccaplanten har 3 stengler og vokser oppetter hemsen.

  SvarSlett
 2. Har en fredslilje jeg fikk etter min mor. Den er eldre enn meg (jeg er 24 år) og er litt over 1 meter høy fra jorda i potta :-)
  Store og nydelige planter som kan leve lenge! :-)

  SvarSlett
 3. Fredslilje kan brukes i akvarium, men den bør ikke brukes til det har jeg hørt. Så vidt jeg vet vil den etter en tid råtne og blir da giftig for fiskene og ødelegger vannkvaliteten. ;-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger