Echeveria

Echeveria Foto (c) IllusionsGlade Alternativt navn : Rosettplante, sukkulent Latinsk navn : Echeveria Familie : Bergknappfamilien Opprinnelse :  Mellom-Amerika Hardførhet : Tåler …

Echeveria


Foto (c) IllusionsGlade
Alternativt navn: Rosettplante, sukkulent

Latinsk navn: Echeveria

Familie: Bergknappfamilien

OpprinnelseMellom-Amerika

Hardførhet: Tåler ikke frost


Plassering: 

Så lyst som mulig. En Echeveria som får for lite lys vil strekke seg og bli lang og tynn. De fleste Echeveria tåler temperaturer mellom 5 og 30 grader. De hårete typene tåler mindre kulde, og bør ikke stå kaldere enn 10 grader.

Får den stå litt kjølig på vinteren, kan den lett blomstre på våren. Den trenger veldig lite vann i hvileperioden.

Echeveria kan stå ute på sommeren. Den bør beskyttes mot kraftig regn.

Vann og gjødsel:

Echeveria er en sukkulent, og vil tørke mellom hver vanning. Det er viktig at det blir tørt helt ned til bunnen av potta. Den liker best å trekke vann fra bunnen av når den får vann, til potta kjennes tung ut igjen. Blir den våt mellom bladene, kan den råtne.

I den mørke årstiden trenger den lite vann. Det kan gjerne gå to-tre uker mellom hver vanning, spesielt  om den står litt kjølig.

I den lyse årstiden kan Echeveria få spesiell kaktusgjødsel, eller vanlig blomstergjødsel i halv dose annenhver gang den får vann.

Får den for lite vann, vil bladene bli skrukkete oppå. Får den for mye, vil bladene begynne å løsne fra midten. Når dette skjer, kan det allerede være for sent å redde planten.

Spesielle krav:

Bortsett fra at den er lyskrevende, har Echeveria ingen spesielle krav. Den er hardfør og lettstelt.

Når de nederste bladene visner, bør de plukkes forsiktig av.

Formering:

Echeveria formeres med sideskudd, som deles av fra morplanten.

Sesong:

Hele året.

Diverse:

Echeveria er en ganske stor planteslekt, og en del av en stor familie. De aller fleste sukkulenter skal stelles på samme måte.

I den siste tiden har det kommet på markedet Echeveria som er kunstig farget. Siden fargen ligger utenpå og stenger for lyset, er det enda mer viktig at disse får godt lys. De vil bli grønne fra midten og utover etter som de vokser

Kommentarer

  1. Hei! jeg skulle potte om min echeveria, og klarte å knekke av noen av de innserste bladene, kommer den til å bli pen igjen?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, den overlever nok, og om ikke vekstpunktet i midten er skadet, kommer den til å få samme formen igjen. Om vekstpunktet er skadet, kommer den til å få små avleggere på siden i stedet. :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Aktuelle innlegg

Totalt antall sidevisninger