Det skjer mye...

Jeg har ikke vært særlig aktiv her i sommer. Det har ei grunn: det har vært noen måneder helt utenom det vanlige. I august ble vi foreldre til en nydelig liten gutt. Han tar så å si alt vi har av tid…
Jeg har ikke vært særlig aktiv her i sommer. Det har ei grunn: det har vært noen måneder helt utenom det vanlige. I august ble vi foreldre til en nydelig liten gutt. Han tar så å si alt vi har av tid og oppmerksomhet, og akkurat sånn skal det jo være også. Men akkurat nå sover han.

Hagen har mer eller mindre grodd over. Nå får vi se akkurat hvor store stjerneskjermer, astilber og ikke minst mynte kan bli om de får stå helt i fred. Sånn som det har sådd seg, er jeg redd for at vi har et utrolig opprydningsarbeid foran oss til neste år. Vi har ikke en gang fått inn alle bærene fra buskene, iallfall ikke på parsellen! I går spurte en nabo om de kunne få solbær, hun hadde sett at de var godt modne. Jeg ble glad. De skal bare plukke alt.

De fleste grønnsakene døde av varme og tørke. Etter å ha ligget på 10 grader i nesten hele sommer, ble det plutselig nærmere 30 på slutten. Akkurat da jeg hadde blitt så stor og tung at det var umulig å få gjort noe. Vi valgte å dra på ferie så fort som permisjonen min startet, og det angrer vi ikke på. Men alt var svidd da vi kom tilbake.

Rett før den lille kom til verden, ble jeg kontaktet av et nystartet firma med gratis prøver på organisk gjødsel. Jeg må innrømme at jeg ikke har fått prøvd ut alt enda, men resultatet kommer etter hvert. Pakken kom mens jeg lå på barsel. Mannen min var ivrig og spurte om han kunne åpne den. "Ja" sa jeg, "det er organisk gjødsel". "Æsj!!" kom det tilbake etter at han hadde sett inni. "Jeg sa jo at det var gjødsel..." Pakken inneholdt avføring fra insekter. Jeg tviler ikke på at det er god gjødsel. Som all annen naturgjødsel, vil jeg helst se virkningen over lenger tid før jeg skriver noe.. Det er jo der den har en fordel, det gir jo næring til gode bakterier i jorda.


Nå som hverdagen begynner å få et slags mønster igjen, går det an å kommer seg litt ut. Det ser ut som om i år er et uvanlig godt år for sopp. Denne tua med parasollsopp kommer det vanligvis opp 2-3 sopper fra om gangen. I år var det nærmere tjue. Jeg tok med meg 6 stk hjem. Tre av dem var markspiste, men det var fremdeles rikelig til kveldsmat. Hele området var full av granmatrisker også, men de var også helt gjennomhullet. Sånn blir det når høsten er så varm.

Selv om det er godt vær nå, er bærene seine. Bringebærene er på sitt fineste akkurat nå. Håper vi får plukket litt før frosten plutselig kommer og tar dem.

Dette skal bli en spennende høst og vinter. Selv om det er noe helt annet som tar opp 99% av tankene mine akkurat nå, lover jeg å stikke innom her innimellom. Ha en fortsatt fin høst! :)

Kommentarer

 1. Gratulerer med gutten!
  Ja, når hagen får leve sitt eget liv ser en fort at ting tar fort over.
  Da har du litt å gjøre til neste år også ;)

  Ønsker deg en fin høst!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med en liten gutt<3:)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger