Bønnetre

Foto: Tangopaso Bønnetre Latinsk navn : Castanospermum australe Andre navn: Lykkekastanje Familie : Erteblomstfamlilen Opprinnelse : Australia Hardførhet : Vokser ned til 10 grader, tåler i…

Bønnetre


Latinsk navn: Castanospermum australe

Andre navn: Lykkekastanje

Familie: Erteblomstfamlilen

Opprinnelse: Australia

Hardførhet: Vokser ned til 10 grader, tåler ikke direkte frost

Utseende: Grønn plante med blanke blader som spirer fra flere cm store, bønnelignende frø


Plassering:

Bønnetre tåler litt kald trekk, men vokser best i vanlig romtemperatur. Planten tåler sterk varme så lenge den får nok vann.

Godt lys er viktig. Det beste er dagslys i et vindu, men sterkt, varmt sollys kan gi sviskader på bladene om lufta er tørr. 

Jorda og potta må være godt drenert. Røttene kan råtne om det blir for vått. Det er en god ide å blande in perlite eller leca ved ompotting.

Vann og gjødsel:

Denne planten trenger forholdsvis mye vann. Det beste er å la den få drikke fra undersiden når potta er lett å løfte på, og ta den opp når den har blitt litt tyngre. Under gode forhold med romtemperatur og nok lys vil den trenge vann ca. to ganger i uka. Om vinteren trenger den en del mindre.

Mens frøet fremdeles er grønt og friskt trenger ikke bønnetrær gjødsel. Når frøet begynner å skrumpe, kan den få flytende gjødsel ca. annenhver uke om sommeren og en gang i måneden om vinteren. Langtidsgjødsel kan også brukes, følg da doseringen for grønne planter på pakken.

Spesielle krav:

Om treet blir høyt og glissent, kan det toppes for å få en mer buskete vekst.

Formering:

Formeres med frø, men det vil ikke komme blomster og frø i vårt klima. Derfor selges bønnetre som ferdige spirer i butikken.

Sesong:

Hele året, trenger mindre vann og gjødsel om vinteren

Diverse:

I vill tilstand (Australia) blir bønnetreet opptil 40 meter høyt. Det har vært et viktig skogbrukstre i Australia i over 2000 år. 

Frøene er giftige for mennesker og dyr.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger