Heteropanax

Heteropanax Latinsk navn : Heteropanax chinensis Familie : Araliafamilien Opprinnelse : Kina og India Hardførhet : Løvfellende tre, overvintrer ikke ute i Norge Utseende: Lite tre med blan…

Heteropanax chinensis, ett blad med stammen i bakgrunnen
Heteropanax


Latinsk navn: Heteropanax chinensis

Familie: Araliafamilien

Opprinnelse: Kina og India

Hardførhet: Løvfellende tre, overvintrer ikke ute i Norge

Utseende: Lite tre med blanke, grønne blader. Ofte oppstammet.


Plassering:

Så lyst som mulig, helst ikke i sterk varme. Bør ikke plasseres rett ved en varmeovn eller varmepumpe. På gulvet rett ved et vindu er en god plassering.

Om vinteren vil denne planten aller helst stå litt kjøligere, helst 10-15 grader. Dette blir gjerne vanskelig i en moderne leilighet. Om det er varmt om vinteren er det svært viktig med godt lys.

Vann og gjødsel:

Potta bør få bli lett å løfte på mellom hver vanning, men den må ikke stå tørr for lenge siden bladene kan falle av. Det beste er å vanne fra bunnen. Det får røttene til å vokse nedover så planten blir sterk.

Vanlig blomsternæring eller spesiell grønnplantenæring passer godt om sommeren. Trenger ikke gjødsel om vinteren under normale forhold. Om den får plantelys, kan den få gjødsel en gang i måneden også om vinteren.

Spesielle krav:

Lys er viktig gjennom vinteren, ellers vil planten gå i vinterdvale og miste alle bladene. Å miste blader er for øvrig en vanlig reaksjon på alt som forstyrrer denne planten. Det kan se dramatisk ut, men det vokser ut igjen når den får det bra igjen.

Bladene liker en dusj, spesielt om lufta er litt tørr. Planten tåler bladglans men det er sunnere for planten å dusje med bare vann.

Som alt annet i araliafamilien kan Heteropanax få spinnmidd. Regelmessig dusjing og høy nok luftfuktighet kan forebygge dette.

Formering:

Formeres med stiklinger.

Sesong:

Hele året, kan gå i vinterdvale om det blir for mørkt

Diverse:

Kan den brukes til noe? Tekst tekst tekst.

Denne siden skal ikke være offentlig. Om denne siden vises, er det noe feil. Dette er en mal som skal brukes til å lage infosider om forskjellige plantearter.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger