Sansevieria

Sansevieria Sansevieria trifasciata Latinsk navn : Sansevieria Norske navn : Svigermors tunge, bajonettplante Familie : Aspargesfamilien Opprinnelse : Afrika To typer Sansevieria e…

Sansevieria
Sansevieria trifasciata
Sansevieria trifasciata


Latinsk navn: Sansevieria

Norske navn: Svigermors tunge, bajonettplante

Familie: Aspargesfamilien

Opprinnelse: Afrika

To typer Sansevieria er vanlige i handelen: S. trifasciata (flate blader) og S. cylindrica (tykke blader).

Plassering: 

Alle sorter Sansevieria er lite nøye på hvor de blir plassert. De tåler sol og skygge, varm og tørr luft, men ikke frost eller høy fuktighet. De er populære på kontorer og i offentlige bygninger, fordi de er så kravløse. 

Vann og gjødsel:

Det er viktig at planten får tørke godt ut mellom hver vanning, da de har tykke røtter som de lagrer vann i. I den mørke årstiden eller på et skyggefullt sted er det nok å vanne en gang i måneden. På de sortene som har en tett bladrosett er det viktig at det ikke blir liggende vann oppi bladrosetten.

Sansevieria trenger lite næring. Er den nettopp pottet om, er det nok næring i den nye jorda for et år. Eldre planter trives best med langtidsnæring en gang i året, på våren når det blir lysere. Kaktusnæring eller vanlig gjødsel i halv dose kan også brukes.

Spesielle krav:

Sansevieria bør ikke pottes om for ofte, siden den trives med å stå trangt i potta. Det er ikke nødvendig å potte om før den truer med å sprenge potta. Planten kan gjerne deles ved ompotting.

Formering:

Formeres ved deling.

Sesong:

Hele året.

Diverse:

Sansevieria, som mange andre grønnplanter, renser lufta. I Afrika har den blitt brukt til å lage tau av, siden bladene inneholder seige fibre.

Planten er flerårig og kan bli mange år gammel.

Kommentarer

Aktuelle innlegg

Totalt antall sidevisninger