Månedens bilde

Det er ikke lett i Nord-Norge å finne et bilde fra november til en hageblogg. Jeg må nok rette blikket innover til min egen vinduskarm. Dette er en Phalaenopsis, jeg tror den heter "Deborah…
Det er ikke lett i Nord-Norge å finne et bilde fra november til en hageblogg. Jeg må nok rette blikket innover til min egen vinduskarm.

Phalaenopsis 'Deborah'

Dette er en Phalaenopsis, jeg tror den heter "Deborah". Den blomstrer for tredje gang. Denne gangen kom blomstringen litt mer overraskende, den hadde nemlig sneket ut en blomsterstengel bak alle de andre avblomstrete orkideene i vinduskarmen mens vi var på ferie.

Jeg har en stripe med frostet folie nederst i alle vinduene, for å beskytte plantene mot sola om sommeren. Denne orkideen ville ikke blomstre før stengelen var høyere enn folien. Kanskje er det på tide å få opp LED-lyset.

Kommentarer

 1. Så fin phalaenopsis! Jeg har så mange av de, og jeg er så glad i de. Hvordan finner du ut navnet på de?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Navnet sto på den i butikken da jeg kjøpte den. Vanligvis tar jeg bilde av skiltet, men når jeg har tatt bilde av 20 orkideer og 20 skilt på en dag, er det ikke så greit å huske hvem som er hvem...

   Det fins en Facebook-gruppe som er veldig grei for å finne ut navn på orkideer. Det er orkidegartnere i den gruppa, som vet alt! :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger