Sjømannstrøst

Sjømannstrøst Latinsk navn : Aglaonema sp. Familie : Myrkonglefamilien Opprinnelse : Asia Hardførhet : Tåler ikke under 15 grader! Utseende: Spraglete blader på en kort stamme P…

Sjømannstrøst


Latinsk navn: Aglaonema sp.

Familie: Myrkonglefamilien

Opprinnelse: Asia

Hardførhet: Tåler ikke under 15 grader!

Utseende: Spraglete blader på en kort stamme


Plassering: 

En sjømannstrøst trenger ikke å stå i vinduet. Den er en av de minst lyskrevende av alle potteplanter. Er det nok lys til å lese, vil denne planter overleve. Den tåler derimot ikke kald trekk. Frostskader kan oppstå allerede under 15 grader.

Potta må være godt drenert, rota kan råtne om den ikke får luft.

Vann og gjødsel:

Jorda bør tørke litt opp mellom hver vanning. Sjømannstrøst selges ofte i torvjord som tørker fort i overflaten, mens det fremdeles kan ligge mye vann nedover i jorda. Derfor er det best å løfte på potta og vanne når den kjennes tørr ut. Jo mindre lys planten får, jo mindre vann trenger den.

Sjømannstrøst vokser sakte og trenger ikke mye gjødsel, den kan få litt blomstergjødsel i sommerhalvåret. For mye gjødsel gjør mer skade enn nytte.

Spesielle krav:

Sjømannstrøst tåler ikke kald trekk. Den må ikke stå i et vindu som det blir luftet ut gjennom, og er det kaldt ute den dagen den blir kjøpt, må den pakkes godt inn.

Formering:

Kan formeres med stiklinger, store planter kan deles. De fleste plantene i myrkonglefamilien roter seg lett i vann.

Sesong:

Hele året

Diverse:

Som de aller fleste andre planter i myrkonglefamilien, inneholder sjømannstrøst et irriterende stoff. Den bør ikke stå innen rekkevidde for små barn eller dyr.

Kommentarer

Aktuelle innlegg

Totalt antall sidevisninger