Cambria

Cambria Latinsk navn :  Vuylstekeara x cambria Familie : Orkidefamilien Opprinnelse : Cambria er en hybrid, det vil si en krysning mellom orkidearter fra forskjellige deler av verden. Di…

Cambria
Cambria orkideblomst


Latinsk navnVuylstekeara x cambria

Familie: Orkidefamilien

Opprinnelse: Cambria er en hybrid, det vil si en krysning mellom orkidearter fra forskjellige deler av verden. Disse orkideene selges under mange navn. 

Utseende: Orkide med luftknoller og smale, lysegrønne blader. Tynne blomsterstengler som ofte har mange grener, blomster med mønster i sterke farger.


Plassering: 

Som de aller fleste orkideer, vil Cambria stå lyst og lunt. Det er viktig at de får nok dagslys til å få ut knoppene. Cambria bør ikke stå i sterkt sollys på sommeren, da tørker de fort ut.

Vann og gjødsel:

Vann med lunkent vann ca. 2 ganger i uka, avhengig av hvor varmt det er. Om "løkene" begynner å bli skrukkete, er det et tegn på at de får for lite vann. Det må ikke stå vann over barken og røttene.

Det fins spesiell orkidegjødsel. Flytende gjødsel blandes ut etter anvisning på pakken, og bruker ca. annenhver uke. Gjødselpinner stikkes rett i jorda. Det går også fint an å bruke organisk gjødsel i svak blanding.

Spesielle krav:

Trives best i romtemperatur, over 15 grader. Som de aller fleste orkideer, skal Cambria stå i orkidebark. Cambria har forholdsvis tynne røtter, og trives best i en mer findelt orkidejord.

Tropiske orkideer liker ikke tørr luft, og bør ikke stå rett over en ovn eller varmepumpe.

Visne blomster bør fjernes.

Formering:

Plantene kan deles når de er gamle og har mange "løker", men det er enklest å kjøpe dem ferdig i butikken.

Sesong:

Hele året. Det er lettest å få ut knoppene i den lyse årstiden.

Diverse:

Cambria er flerårig og kan blomstre mange ganger. Stammen bør klippes av etter blomstring.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger