Aeschynanthus

Aeschynanthus Latinsk navn : Aeschynanthus radicans, A.speciosus Andre navn : Fakkelblomst, hengefakkel Familie : Fagerblomstfamilien Opprinnelse : Indonesia Utseende : Hengeplante …

Aeschynanthus


Latinsk navn: Aeschynanthus radicans, A.speciosus

Andre navn: Fakkelblomst, hengefakkel

Familie: Fagerblomstfamilien

Opprinnelse: Indonesia

Utseende: Hengeplante med tykke blad som kan få lange, røde blomster


Plassering: 

Lyst, gjerne hengende i et vindu, men ikke rett i sola midt på dagen. Blomsten kommer best til sin rett om planten får henge nedover. Dette er en tropisk plante som ikke tåler temperaturer under 10 grader, og den vil ikke blomstre under 15 grader.

Vann og gjødsel:

Det er viktig at planten får drikke opp vannet før den blir vannet på nytt. Selv om jordoverflaten kjennes tørr ut, kan det fremdeles være fuktig nedover i potta. Det greieste er å løfte litt på planten og vanne når den kjennes lett ut. Det må ikke stå vann oppi potta. Når planten står i knopp, bør den ikke stå tørr lenge.

Vanlig blomstergjødsel annenhver uke passer godt. Den trenger mindre næring i den mørke årstiden.

Spesielle krav:

Ingen spesielle krav, dette er en lettstelt plante. Det kan være lurt å dusje bladene om lufta inne er veldig tørr, f.eks. når varmen står på inne. Planten tåler å klippes ned.

Formering:

Aeschynanthus kan formeres med stiklinger.

Sesong:

Hele året, men blomstrer mest midt på sommeren

Diverse:

Fagerblomstfamilien er en stor, tropisk plantefamilie som inneholder mange kjente potteplanter, f.eks Saintpaulia, Streptocarpus og Gloxinia.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger