Corokia

Corokia Latinsk navn : Corokia cotoneaster Familie : Argophyllaceae (Har ikke norsk navn) Opprinnelse : New Zealand Hardførhet : Tåler ei frostnatt, men ikke en vinter Utseende: Lit…

Corokia
Corokia i selvvanningspotte


Latinsk navn: Corokia cotoneaster

Familie: Argophyllaceae (Har ikke norsk navn)

Opprinnelse: New Zealand

Hardførhet: Tåler ei frostnatt, men ikke en vinter

Utseende: Liten busk med små blader, opp til 50 cm høy

Plassering: 

Så lyst som mulig. Corokia kan gjerne stå i full sol. Den tåler litt frost og kan gjerne stå ute på sommeren. Den norske vinteren er for lang til at den kan overvintre ute.

Vann og gjødsel:

En frisk Corokia tåler å tørke litt ut. Som med de fleste andre grønnplanter, er det greiest å vanne når potta kjennes lett ut. Vanning fra bunnen får røttene til å vokse nedover og utnytte hele potta, så planten vil tåle tørke bedre. Corokia selges ofte i jord med høyt sandinnhold, så vannet blir fort brukt opp. Trenger den å pottes om, er det best å bruke sandblandet jord, f.eks. kaktusjord.

Corokia er ikke veldig næringskrevende, men vil trives med flytende blomstergjødsel annenhver uke eller litt langtidsgjødsel.

Spesielle krav:
Corokia, nærbilde av blader

Få krav, bortsett fra godt lys og regelmessig vanning.

Formering:

Corokia formeres med stiklinger. Myke greiner roter seg mye lettere enn harde.

Sesong:

Hele året. Under gode forhold kan den få gule blomster på våren og røde bær på høsten.

Diverse:

Den merkelige formen på Corokia gjorde visstnok at store, forhistoriske fugler på New Zealand ikke fikk til å spise den. Fuglene er utdødde, og Corokia overlevde. Den er populær som hageplante på New Zealand der den kommer fra, og som bonsai over hele verden.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger