Månedens bilde i mai

Vi har en helt uvanlig sein vår her i år. 16.mai smeltet den siste snøen utenfor huset. Nå, helt i slutten av mai, begynner det så smått å bli grønt på bakken. Trærne venter vi fremdeles på. Det…
Vi har en helt uvanlig sein vår her i år. 16.mai smeltet den siste snøen utenfor huset. Nå, helt i slutten av mai, begynner det så smått å bli grønt på bakken. Trærne venter vi fremdeles på.

Seiersløk, Allium victorialis

Dette er seiersløk på full fart opp. En av de gamle, nordnorske staudene som virkelig er til å stole på. I tillegg smaker det utrolig godt! (Ja, jeg vet at det trengs å ryddes i bedet. Ting tar tid.)

Småblomstret stemor, Viola

Viola er jo en selvfølge. Det vil fremdeles ta lang tid før mine egen frøformerte spirer, så disse kommer fra Mester Grønn. Jeg falt helt for det sure lille fjeset på denne. Det har vært mange frostnetter siden påske, snø og hagl, men denne blomstrer som bare det!

Allium

Hva dette er for en Allium vet jeg jammen ikke. Den kom opp før alt annet og har allerede vokst seg stor og kraftig. Det skal bli spennende å se hvordan blomsten blir på den.

Flere maibilder finnes på Blommig Fredag. 

Kommentarer

 1. Ja, det har gått seint i år. Skulle vært mere varme, vi får håpe juni blir bedre.
  Seiersløk kjøpte jeg for to år siden. Fortsatt kommer bare en opp, men det er en fin knopp midt inni:)
  Jeg og har noe som likner den på det siste bildet. Blir spennende å se hva det blir:)

  :-))
  Ting tar tid ja. Jeg har fortsatt igjen et bed som ikke er ryddet, men nå har skvallerkålen tatt over, så det vises ikke lenger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg måtte le av den skvallerkålen :D Det tar gjerne et par år før seiersløken setter seg skikkelig fast. Jeg fikk min for tre-fire år siden som en stor rotklump. Ingenting kom opp det første året!

   Slett
 2. Siste snøfall var for ei drøy uke sida her og, så alt er forsinket. Men en plutselig varme har satt voldsom fart, så nå må det ryddes og graves/plantes på en gang :) Viol-slekta er genial for oss i Norden!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har fått det travelt her også! Fremdeles har vi bare en fem-seks grader, men det ser ikke ut som ugresset bryr seg noe særlig...

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger