Hva heter denne primulaen?

Denne primulaen har nærmest eksplodert i år, på en helt annen plass enn der jeg plantet den. Dette er oppe i skogen rett oppom huset, der jeg for noen år siden hentet planten min. Hvor den opprinneli…
Denne primulaen har nærmest eksplodert i år, på en helt annen plass enn der jeg plantet den. Dette er oppe i skogen rett oppom huset, der jeg for noen år siden hentet planten min. Hvor den opprinnelig kom fra, vet jeg ikke. Det kan se ut som det har vært hus der før veien ble gravd opp, før jeg flyttet hit. "Vanlig" Primula elatior vokser det i hver grøftekant her i byen, helt til langt oppi skogen den også. Denne lilla varianten dukker opp her og der, og innimellom også en skitten-rosa-oransje versjon som nok er en krysning mellom de to.

Lilla primula

Hva heter denne da? Jeg har ikke sett den noe annet sted enn her i Bodø. Alle kjenner den, men ingen vet navnet.

Ellers har ting begynt å strekke seg. Den mystiske Alliumen har fått knopp. Hva vil sprette ut her, tro...


Kommentarer

 1. Beklager, men jeg kan ikke hjelpe deg. Det høres ut som en veldig lokal art :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har også inntrykk av at den er veldig lokal. Ingen vet hvor den kom fra til å begynne med.

   Slett
 2. Nei, dette kan jeg ikke hjelpe med, men de kan kanskje krysses med hverandre også?

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har sett en "mellomting" et par ganger der de vokser sammen...

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger