Blommig fredag: Uventet

Selv om dette er et Blommig Fredag - innlegg, har det ingenting som helst med hagen min å gjøre. I går tok jeg omveien hjem gjennom skogen etter å ha vært og spadd opp parsellen. Det er så utrolig …
Selv om dette er et Blommig Fredag- innlegg, har det ingenting som helst med hagen min å gjøre.

I går tok jeg omveien hjem gjennom skogen etter å ha vært og spadd opp parsellen. Det er så utrolig fint i skogen nå i mai, selv om alt er seinere enn det vanligvis er. Trærne begynner å bli grønne, og skogbunnen er dekket av lysende hvitveis. Fuglene synger, og det dufter godt av poppel...

Gulveis i skogbunnen

Men hva er dette da? Det er jo gult! Det er for gult til å være gullstjerner, og for smått til å være påskeliljer, som også har spredd seg fra en park i nærheten inn i skogen her.

Nærbilde av gulveis

Gulveis! Gulsymre heter den "offisielt", og vokser vilt lenger innover i Salten. (Og visstnok i Bærum, ser jeg etter litt googling.) I Saltdal, der jeg vokste opp, er skogbunnen gul i stedet for hvit. Hvitveis vokser det bare der som folk har tatt den med seg inn i hagen, for eksempel her fra Bodø. Her må noen en gang ha gjort det omvendte.

Det hender også at de to krysser seg, og hybriden får lysegule blomster. Det har jeg enda ikke sett skje, ikke en gang i hagen til foreldrene mine hvor hvitveis og gulveis vokser side ved side. Her bør jeg følge med etter hvert.

Flere overraskelser finner du på Blommig Fredag!

This post is a part of the Floral Friday link exchange


Kommentarer

  1. Ja, de er så fine, og jeg har begge to, både gulveis og halveis. Jeg kan ikke si at jeg har sett at de har krysset seg her, men de gjør det jo ute i naturen av seg selv.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er fristet til å hente en liten plante. Det er kommunens eiendom i skogen, så jeg vet ikke hvor lovlig det er...

      Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger