Såtid...trodde jeg.

Det var en lys, fin formiddag, og jeg hadde tatt fram frøkassen fra kjellerbua, dekket til bordet med avispapir, og stablet små blomsterpotter oppå papiret. Jeg hadde rydda i akvarie-drivhuset og kas…
Det var en lys, fin formiddag, og jeg hadde tatt fram frøkassen fra kjellerbua, dekket til bordet med avispapir, og stablet små blomsterpotter oppå papiret. Jeg hadde rydda i akvarie-drivhuset og kasta ut det som ikke hadde overlevd vinteren Dessverre hadde ikke den fine, lilla Streptocarpusen overlevd knekken den fikk av å stå i ei altfor våt potte mens vi var på juleferie.

Så var det å hente sekken med jord...der var det visst helt tomt. Jeg har visst brukt opp all jorda i høst en gang, og glemt det helt. Alt jeg fant var en pose med tørr orkidejord.

Disse mystiske små løkene dukket opp hos meg for et par dager siden. Jeg gjettet rett på hvem som hadde lagt dem ifra seg, og at det var Oxalis. Hva slags Oxalis vet jeg ikke. Jeg hadde tenkt å plante noen nå, og noen i mars/april, for å se hvordan de spirer under forskjellige lysforhold. Nå må det nok vente til i morgen. Jeg gidder ikke å gå en halvtime hver vei i minus 5 og kuling for å kjøpe en sekk med jord.

Det kommer nok en dag i morgen også, og kanskje finner jeg noen spennende frø på veien for å kjøpe jord. Jeg er fremdeles på jakt etter en chilisort som egner seg godt inne. Vi har brukt sibirsk huspepper før, men i fjor døde alle plantene av en eller annen slags sopp, og vi fikk ikke tatt frø.


Kommentarer

 1. Veldig typisk å glemme jord - men nå er det like før :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja. :) Ingen av butikkene på senteret jeg gikk til hadde fått inn frø enda. Det er vel for tidlig...

   Slett
 2. Kjedelig å gå tom for jord når en behøver det som mest. Jeg er så heldig/uheldig at jeg har et gartneri 5 minutter unna med bil. Der har de alt for mange fristelser, så jeg prøver å holde meg unna ;)
  Det finnes utrolig mange chilisorter så du finner sikkert noen som passer.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har ikke bil (og ikke bilvei til huset i det neste halve året), så det begrenser seg litt selv hva vi kan handle. Det er alltid morsomt å se hva de har! Nå hadde det ikke kommet frø enda.

   Fortsatt fin helg til deg også!

   Slett
 3. Ja, sånn er det noen ganger. Her har matbutikkene litt jord, men garteriene ligger lenger unna.
  Så spennende med oxalisknollene! Jeg har også fått sansen for disse oxalisene, og har nå to forskjellige og ønsker meg flere:)
  Jeg har god erfaring med chiliene mine innendørs, men det er av de lave sortene jeg hat hatt til overvintring. I år blir det noen flere høye sorter også. Spennende med chili!

  God helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er søte, og for meg er de et skikkelig barndomsminne. Chili er spennende, håper det går bedre i år. Fortsatt god helg! :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger