Krysantemum

Krysantemum Alternative navn : Oktoberrose Latinsk navn : Chrysanthemum Familie : Kurvplantefamilien Opprinnelse : Asia Utseende : Finnes i mange størrelser fra 5 til 70 cm, alle farg…

Hvit krysantemum

Krysantemum


Alternative navn: Oktoberrose

Latinsk navn: Chrysanthemum

Familie: Kurvplantefamilien

Opprinnelse: Asia

Utseende: Finnes i mange størrelser fra 5 til 70 cm, alle farger unntatt blått.


Plassering: 

Krysantemum kan plasseres nærmest hvor som helst, men vil vare lenger om den får stå lyst og kjølig. Den trenger mye lys for at knoppene skal komme ut. I den mørke årstiden vil den trives best i et vindu, men blomster som allerede har kommet ut vil holde seg åpne i lang tid uansett lysforhold.

Vann og gjødsel:

Krysantemum bør tørke lett opp mellom hver vanning. Det enkleste er å løfte på potta, og gi den vann når den kjennes lett ut. Det er ikke nødvendig å gi den gjødsel inne, siden krysantemum vanligvis brukes som en "pottebukett".

Spesielle krav:

Ingen spesielle krav når den står inne. Den holder lenger på en kjølig plass.

Formering:

Krysantemum kjøpes vanligvis ferdig i butikken.

Sesong:

Tradisjonelt er krysantemum en høstblomst, men den dyrkes i drivhus og selges hele året. Store hagekrysantemum selges og blomstrer på sensommeren og høsten.

Diverse:

Etter blomstring kan krysantemum klippes ned og plantes ut. Den vil gjerne komme tilbake, men den vil få en helt annen form. Krysantemum som selges i butikken har fått en spesiell behandling i gartneriet for å holde seg tette og lave. De holder seg godt ute så lenge det ikke er frost, og tåler vær og vind godt.

Krysantemum er nasjonalblomst i Japan.

Noen typer insektmiddel (pyrethrin) utvinnes av krysantemum. Den er ikke giftig for mennesker.

Kommentarer

Aktuelle innlegg

Totalt antall sidevisninger