Vårrengjøring

Vi har nettopp vært på påskeferie. Da vi kom tilbake, oppdaget vi at det nok hadde vært litt varmt og tørt i stuevinduet. Sola har nok stått rett på hele dagen. Det ene ble til det andre, og jeg har …
Vi har nettopp vært på påskeferie. Da vi kom tilbake, oppdaget vi at det nok hadde vært litt varmt og tørt i stuevinduet. Sola har nok stått rett på hele dagen. Det ene ble til det andre, og jeg har hatt storopprydding i alle vinduene. Mange har fått ny potte og ny jord, og de som var for tørre har fått et bad og et nytt "hjem" i akvariedrivhuset. Her står de ved siden av nyplantede Oxalis-knoller. Ja, de skal få mer orkidebark når jeg får tak i det. :)


Flere orkideer har ikke overlevd vinteren. Vi har vært borte flere dager på rad ved flere anledninger, og det har blitt alt for kaldt et par ganger. Sist vi kom hjem var det 10 grader midt i stua. Da kan det ha vært frost i vinduet! Noen orkideer tok seg aldri helt opp etter dette.

Det har også gått hardt utover et par kaktuser. Det spørs om ikke rota har strøket med i kulda, også har tørken bare spredd seg oppover. Nå har jeg tatt stiklinger av bladkaktusen og plantet dem ned. Forhåpentligvis vil de rote seg.

Når snøen er borte blir det drivhus ute også. Vi har fått tak i en liten plastmodell som passer akkurat inn mellom trappa og kjøkkenvinduet. Disse plastdrivhusene fanger varme fint når det er lyst, men om jeg vil begynne tidlig trenger det nok litt mer isolasjon. Jeg lurer på om den tynne bobleplasten som orkideer o.l. blir pakka i for transport er aktuelt. Det går sikkert an å lage et slags trekk for natta av det. Der som det blir stående, er det kveldssol, så frostnettene trenger ikke å bli lange der.

Jeg håper virkelig at snøen forsvinner snart. Det blir bare mer og mer av den. Det klør i fingrene etter å grave i jorda!


Kommentarer

 1. Så ergerlig med døde og skadede planter. Stueplanter/orkidéer liker ikke store svingninger i temperaturene, så jeg kan tenke meg at 10 grader er noe de ikke tåler. Jeg kan trøste deg med at det er fortsatt 80 cm med snø her. Det har vært en fryktelig vinter med utrolige snømengder. Nå lengter jeg veldig etter våren!
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke første gangen dette har skjedd. Det blir for kaldt mens vi er borte, så klarer ikke den ene panelovnen som står på å holde stua varm nok...

   Jeg håper det snart blir tomt for snø overalt. Ei fin ny uke til deg også :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger