Boka som startet alt

Jeg hadde allerede som barn en sterk interesse for alt som hadde med naturen å gjøre, og særlig for planter. En gang, da jeg var omtrent 7 år gammel, fant jeg noe nytt i bladhylla på det lokale samvi…
Jeg hadde allerede som barn en sterk interesse for alt som hadde med naturen å gjøre, og særlig for planter. En gang, da jeg var omtrent 7 år gammel, fant jeg noe nytt i bladhylla på det lokale samvirkelaget. Ei bok om orkideer! Foreldrene mine skjønte ikke helt hva en 7-åring skulle med ei sånn bok, men etter litt forhandlinger var boka mi. Den kostet bare 10 kroner, omtrent det samme som en pose med lørdagsgodt.
Orkideer av Floyd S. Shuttleworth

Denne boka ble lest i hjel. Det er her jeg lærte de latinske navnene på nesten alle orkideene jeg kjenner til den dag i dag. Jeg hadde også en "Norsk fargeflora", som lærte meg alle de norske. Barn lærer sånt så mye fortere, så det aller meste ble sittende!

Etter som årene gikk ble boka mistet eller kastet. Interessen for orkideer og andre planter var like sterk. Nå har jeg jobbet på et gartneri og i tre blomsterbutikker, er med i den lokale gruppa for økologisk grønnsakdyrking, og driver denne nettsiden. Det jeg lærte i disse bøkene har jeg hatt bruk for så å si hver dag på jobb! Å se forskjell på en Zygopetalum og en Odontoglossum, for eksempel, er mye lettere når en har lært seg hva en skal se etter.

For en måneds tid siden kom dette opp i ei Facebook-gruppe for orkideinteresserte. Jeg nevnte for mannen min at jeg gjerne skulle hatt orkideboka tilbake. Det gikk bare fem minutter, så hadde han funnet den på finn.no, for 25 kroner! Den lå i postkassen etter få dager og jeg er veldig fornøyd. :)

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger