Farger hele året

Grønne planter med fargemønster i bladene har blitt svært populært i det siste. Jeg skjønner det godt, å sette planter med forskjellige bladfarger sammen er noe av det fineste jeg vet. Disse planten…
Grønne planter med fargemønster i bladene har blitt svært populært i det siste. Jeg skjønner det godt, å sette planter med forskjellige bladfarger sammen er noe av det fineste jeg vet. Disse plantene beholder jo fargene sine året rundt, uansett om det er lys nok til å blomstre eller ikke. Her er noen av mine favoritter.

Calathea louisae 'Maui Queen'
 Det finnes mange sorter Calathea med sterkere farger enn denne
Calathea louisae 'Maui Queen', men jeg har forelsket meg helt i mønsteret. Hvert blad ser ut som en hel liten ranke med hvite fjær.

Kroton, Codieaum variegatum
 Her skinner kveldssola gjennom et krotonblad. Fargene som kom fram var for spesielle til at kameraet mitt klarte å fange dem. Det så ut som nervene i bladene glødet. Kroton elsker sol!


Aglaonema Thai hybrid, rosa, gul og grønn
Dette er en type sjømannstrøst, en Aglaonema Thai-hybrid. Den sterke rosafargen var uimotståelig. Denne planten er såpass ny på markedet at jeg holder fremdeles på å finne ut av hvordan den skal stelles. Med såpass lite klorofyll som noen av bladene på disse har, innbiller jeg meg at de kanskje trenger mer lys.


Philodendron Tiger Tooth (Ring of fire) Blader med mønster i grønt og gult
Philodendron 'Narrow Tiger Tooth' er en hybrid. Jeg vet ikke det latinske navnet på denne. Den vanlige 'Narrow' er mørk grønn. Denne variegerte typen er sjelden. Jeg har den ikke selv, så dette bildet er tatt inne på en blomsterbutikk. (Den var merket 'Ghost', som har samme farger, men en annen bladform) Alle bladene hadde forskjellig mønster. Jeg er sikker på at denne kommer til å bli utrolig fin når den vokser seg stor.


Kommentarer

 1. Ja, det er så mange fine grønne planter med dekorative blader nå, at det er en fryd. Jeg har fått dilla på Begonia rex, og har plutselig 6 ulike med alt fra sølvgrå til rosa blader. Jeg husker at min farmor hadde en sånn i stua, og det er moro med retroplanter også. De kommer med noen små blomster, men det er jo pga. bladene at jeg har de. De minner forresten om heuchera som jeg også har dilla på :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, Begonia rex har fantastiske farger. Jeg har den dessverre ikke selv, men husker at mine bestemødre hadde dem. Heuchera er morsomt, jeg har en som nesten er svart.

   Begonia maculata og en helt vanlig sølvranke står på ønskelista. Jeg liker virkelig sølvfargen på de plantene, det er nesten som en refleks.

   Ha en fin dag :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger