FFF: Sedum tett i tett

Langs en vei hvor jeg ofte går tur, er det kommet opp en del nye rekkehus i det siste. Sånt skal jo bli ferdig innen fristen, så anleggsgartnerne har tatt snarveier og lagt ut plen på rull. Et ell…

Langs en vei hvor jeg ofte går tur, er det kommet opp en del nye rekkehus i det siste. Sånt skal jo bli ferdig innen fristen, så anleggsgartnerne har tatt snarveier og lagt ut plen på rull. Et eller annet har gått galt, og den siste enheten har fått sedummatte i stedet for plen.

Dette er rett og slett vakkert! De forskjellige sortene vokser i forskjellig fart, og blomstrer til forskjellig tid, så det er hele tiden et nytt fargespill i den skråningen. Dette bildet er tatt midt i juli.

Jeg reagerte litt på at det er gravbergknapp i matta. Denne ble forbudt å selge i Norge i 2016. Heldigvis har vi ikke helt rett sort jord i Bodø til at den er en stor trussel. De andre artene på bildet her tror jeg er bitterbergknapp og kystbergknapp.

https://floralfridayfoto.blogspot.com

Kommentarer

 1. Min mann bestilte sånne matter til noen som skulle ha de i hagen sin. De er veldig fine, men som alt annet med iord så spirer ugress lett midt inne i de. Jeg har hatt gravbergknapp her i mange år, men de holder seg på samme sted. Har aldri opplevd de som noe problem.

  SvarSlett
 2. Nei, det er i Oslo-området de sprer seg så lett. Det har visst noe å gjøre med jordtypen. Her er det heller ikke noe problem, jorda her er for sur :)

  SvarSlett
 3. When I was "tante Rose" I thought you might be Dutch, but no... Anyways, a beautiful and bright patch of flowers!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! I'm Norwegian, but my husband is Dutch, and I read Dutch blogs too :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger