Honningknoppurt

Honningknoppurt Foto: jacilluch Latinsk navn : Centaurea montana Familie : Kurvplantefamilien Opprinnelse : Fjell i Europa Hardførhet : H8 Utseende: Grågrønne, hårete blader som h…

Honningknoppurt

Honningknoppurt, Centaurea montana
Foto: jacilluch

Latinsk navn: Centaurea montana

Familie: Kurvplantefamilien

Opprinnelse: Fjell i Europa

Hardførhet: H8

Utseende: Grågrønne, hårete blader som holder seg gjennom vinteren, blå blomster om sommeren som ligner en kornblomst eller tistel

Plassering: 

På et lyst sted, gjerne i sola. Denne planten er så hardfør at den kan finne på å overvintre i potter. Potta må i så fall være godt drenert.

Honningknoppurt setter underjordiske utløpere, så den bør ikke stå inntil en plante som kan ta skade av det. Siden noen blader overvintrer, bør den ikke stå et sted hvor det samler seg vann i jorda som fryser til is.

Vann og gjødsel:

Jorda må ikke stå våt, derfor vil en honningknoppurt vanligvis ikke trenge vann. I ei potte bør den vannes når det ikke er frost. Gjødsel er vanligvis ikke nødvendig, om ikke jorda er svært næringsfattig.

Spesielle krav:

Planten kan klippes ned etter blomstring, da kan den blomstre på nytt. Det lønner seg å fjerne gamle stilker og visne blader om våren, så mest mulig lys kan komme på bladene og knoppene.

Formering:

Formeres lett ved deling.

Sesong:

Blomstrer på sommeren, bladene er grønne hele året.

Diverse:

Bier og humler elsker honningknoppurt. Blomstene dufter.

Honningknoppurt er en svært hardfør og lettstelt staude, som gjerne står igjen etter gamle hager.


Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger