Callisia

Callisia Latinsk navn : Callisia repens Andre navn : Skilpaddeplante Familie : Dagblomstfamilien Opprinnelse : Amerika Hardførhet : Ikke under 15 grader Utseende: Krypende plante …

Callisia
Callisia repens

Latinsk navn: Callisia repens

Andre navn: Skilpaddeplante

Familie: Dagblomstfamilien

Opprinnelse: Amerika

Hardførhet: Ikke under 15 grader

Utseende: Krypende plante med små blader, unge planter har rund tueform. Mer eller mindre lilla på undersiden av bladene.


Plassering: 

Lunt og lyst, ikke i direkte sol. Callisia vil ha vann fra bunnen, så den bør ikke plantes rett i tette potter. I motsetning til slektningen Tradescantia, tåler ikke Callisia kald trekk.

En Callisia som står lyst og tørt kan bli helt lilla. Det er ikke skadelig, det er en naturlig solbeskyttelse.

Vann og gjødsel:

Vannes fra bunnen når potta kjennes lett ut. Det er bedre å vanne litt ofte enn å la den bli helt tørr for så å vanne mye. Om vinteren trenger den mindre vann.

Vanlig blomstergjødsel passer godt, i halv dose om vinteren.

Spesielle krav:

For å beholde den runde formen, bør planten klippes ned eller deles når den blir tynn i midten. Det er vanlig å plante flere stiklinger i samme potte for å få en tett og kompakt plante.

Formering:

Formeres med stiklinger, som roter seg lett i vann eller jord.

Sesong:

Hele året.

Diverse:

Callisia tåler høy luftfuktighet og kan vokse i terrarium.

Det latinske navnet Callisia betyr "skjønnhet".

Kommentarer

 1. Jeg lurer på sortene 'Pink Passion' og 'Pink Lady'. Er disse egentlig samme sort? Merkelig nok finner jeg ikke noe på Google om dette.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!

   Det hender innimellom at to gartnerier som produserer samme variant av en plante setter hvert sitt navn på dem. Det kan hende at det er dette som er tilfellet her, de ser jo helt like ut. Kanskje er det forskjeller som jeg ikke er klar over. Det aller meste av rosa Callisia her i Norge er Pink Passion, fordi det er det navnet en stor norsk produsent bruker.

   Slett
  2. Takk for svar! Jeg skal prøve å spørre produsenten direkte. Jeg tror også at det er samme plante, men jeg har aldri sett 'Pink Lady' annet enn på bilde.

   Slett
  3. Det er Schrader Gartneri som produserer dem. Du får tak i dem på Facebook og Instagram :)

   Slett
 2. Min plante har fått noen gulaktige blader. Når jeg kniper de av, er de fuktige inni. Har planten fått for mye vann da tror du? Jeg har nemlig vannet på vanlig måte, heretter blir det vanning fra skål :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres ut som typisk overvanning, ja. Jeg anbefaler alltid å løfte på potta før vanning. Om potta er tung, trenger planten ikke mer vann. Callisia vil vannes fra undersiden fordi potta blir så full av blader og skudd, så det er vanskelig å få vannet ned dit det gjør nytte for seg... Jeg håper det vil gå mye bedre med planten din nå! :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger