Prestetre

Prestetre Foto: Anant Prakash Latinsk navn : Clerodendrum sp. Andre navn: Skjebnetre,  blødende hjerte Familie : Leppeblomstfamilien Opprinnelse : Afrika Hardførhet : Ikke under 10 …

Prestetre

Foto: Anant Prakash

Latinsk navn: Clerodendrum sp.

Andre navn: Skjebnetre,  blødende hjerte

Familie: Leppeblomstfamilien

Opprinnelse: Afrika

Hardførhet: Ikke under 10 grader

Utseende: Klatreplante med blomster i hvitt og rødt, eller blått

Plassering:

Lyst, men ikke i sterkt, varmt sollys. Denne planten trives godt i et øst- eller vestvendt vindu.

Potta bør ha god plass, siden planten trenger såpass mye vann.

Prestetre klatrer og blir finest om det bindes opp, f.eks. på en bøyle.

Vann og gjødsel:

Prestretre vokser fort og trenger mye vann i den lyse årstiden. Når potta blir lett, bør den stå og drikke vann fra bunnen til potta blir merkbart tyngre. En stor plante i et varmt vindu må kanskje vannes annenhver dag.

Det er viktig at jorda inneholder kalk. Dette står på jordsekken, og de aller fleste blomsterjordblandinger har litt kalk blandet inn. Langtidsgjødsel passer godt til denne planten, siden den trenger mye vann og flytende gjødsel blir lett vasket ut av jorda. Det er ikke nødvendig å gjødsle om vinteren.

Spesielle krav:

Prestetre tåler godt å klippes ned. Knoppene kommer på nye skudd.

Om vinteren går planten i dvale og kan miste blader. Da bør den stå kjølig, men helst ikke under 10 grader. I denne perioden trenger den mindre vann.

Formering:

Formeres med stiklinger, som roter seg lett i vann. Det er best å ta stiklinger om våren eller tidlig på sommeren, så de får god tid til å rote seg før de går i dvale.

Sesong:

Blomstrer om sommeren

Diverse:

Det latinske navnet Clerodendrum betyr "prestetre" eller "skjebnetre". Mange arter kan dyrkes som potteplanter. Den røde og hvite C. thomsoniae er den mest vanlige i Norge.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger