Celosia

Celosia Foto: Narmeen abul felat Latinsk navn : Celosia argentea, C.cristata, C.spicata Andre navn : Hanekam Familie : Amarantfamilien Opprinnelse : Afrika Hardførhet : Tåler ikke fr…

Celosia

Foto: Narmeen abul felat

Latinsk navn: Celosia argentea, C.cristata, C.spicata

Andre navn: Hanekam

Familie: Amarantfamilien

Opprinnelse: Afrika

Hardførhet: Tåler ikke frost, ettårig

Utseende: Tynne, myke blader (typiske amarantblader) Blomstrer i sterke farger, vanligvis lillarød men også oransje eller gul


Plassering:

Celosia er ettårig og kan stå både inne og ute. Ute står den til frosten tar den, inne til den er avblomstret. Den holder seg best om det er lyst og ikke for varmt.

Vann og gjødsel:

Vannes når potta kjennes lett ut. Den tåler ikke å stå tørr lenge.

Plantene som selges i butikken er allerede på slutten av livet, og trenger ikke gjødsel. Planter som dyrkes fra frø kan få gjødsel i den doseringen som står på pakken mens de vokser.

Spesielle krav:

Ingen spesielle krav. Celosia er ettårig, og vil uansett dø etter blomstring. Det går an å ta frø av planten og så dem til neste år. Frøene er små.

Formering:

Formeres med frø.

Sesong:

Blomstrer på sensommeren.

Diverse:

Celosia er spiselig, og blir dyrket som bladgrønnsak i Afrika og Asia. Særlig i Nigeria er den populær. Plantene som selges i norske butikker kan være sprøytet, så de er ikke egnet som mat.

Det latinske navnet Celosia kommer av et gammelt gresk ord for ild. Det viser mest sannsynlig til formen og fargen på blomsterstanden.

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger