FFF: En amerikansk skjønnhet

Vi tenker så lett at orkideer er noe tropisk, som kommer fra drivhus og må stå inne i varmen. Det er jo slik orkideene fra butikken vil ha det, men det stemmer ikke for alle. Orkidefamilien er stor,…
Vi tenker så lett at orkideer er noe tropisk, som kommer fra drivhus og må stå inne i varmen. Det er jo slik orkideene fra butikken vil ha det, men det stemmer ikke for alle. Orkidefamilien er stor, og det vokser ville orkideer over hele verden, til og med i Norge.

Denne heter Cypripedium reginae. Den er i slekt med vår ville marisko, og vokser vilt i USA og Canada. Jeg har søkt litt på forskjellige gartnerier etter den, og fått forskjellige svar på hvor hardfør den er. Noen sier H4, andre H6. Men dette bildet er tatt i Tromsø botaniske hage.


Dette innlegget er en del av Floral Friday Foto

Kommentarer

 1. Jeg har flere hageorkidéer i hagen, og de vokser også vilt i naturen noen få mil unna. Jeg synes de er så vakre, og skulle gjerne hatt flere her. Problemet mitt er at det for mye sol her. Det er riktig at de i hvertfall tåler H4, for her klarer de seg fint. Jeg plantet noen i fjor høst, og de så jeg bladspissene på før snøen kom her sist helg.

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. God helg! :) Jeg har lyst til å prøve dem selv, men de må bestilles og sendes i posten.

   Slett
 2. Svar
  1. They are! I saw and took pictures of a lot of flowers that day, and many of them didn't really process in my mind until now like this :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger