Jeg har fått Instagram

Jeg har fått meg Instagram!  Det betyr ikke at jeg kommer til å poste mindre her. Det er bare enklere å slenge ut et bilde på Instagram når jeg er på farten, så kan jeg heller skrive skikkelig o…

Det betyr ikke at jeg kommer til å poste mindre her. Det er bare enklere å slenge ut et bilde på Instagram når jeg er på farten, så kan jeg heller skrive skikkelig om det seinere når jeg kommer hjem til PC-en. Forhåpentligvis vil det gi enda mer inspirasjon. 

Philodendron White Measure eller Birkin
Dette er Philodendron 'Birkin'. Jeg er svak for grønne planter med forskjellige farger i bladene, og denne er morsom. Det virker som om dette er en litt kompakt type Philodendron, som ikke strekker seg så voldsomt som de klatrende typene. Dessverre er gartneriet som har krysset fram disse svært gjerrige med latinske navn.

Her ligger kokosfiber og sveller. Jeg kjøper det på en dyrebutikk. Det kommer i små "murstein", som skal svelle i ei bøtte med vann. En liten pakke blir til ei hel bøtte med ferdig kokosfiber. Jordorkideer og Philodendron liker godt å ha dette blandet inn i jorda. Jeg ser at Ficus, Calathea og andre tropiske planter selges i jord med mye sånn kokosfiber i. Kanskje er det dette Calatheaen trenger?

Kommentarer

 1. Jeg har en instagramkonto, men har ikke brukt den på lenge. Bloggen er for meg et arkiv som jeg skriver inn det jeg kjøper. På den måten husker jeg hva mange planter i hagen heter. Der hjelper hverken facebook eller instagram ;)

  Så nydelig den lille Philodendron 'Birkin' er! Den skulle jeg gjerne hatt. Selges den hos Mester Grønn?

  Jeg har kjøpt to Calathea. Leste at de er surjordsplanter, så de liker nok forskjellige typer av bark ja. De liker også kalkfritt vann, så de er litt krevende :)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Philodendronen kommer fra Mester Grønn, ja. Der heter den White Measure. Det er samme sort, men jeg fant mer stelletips på nettet da jeg søkte på Birkin. Den er virkelig søt ja! :)

   Heldigvis har vi så å si ikke kalk i vannet her i Bodø. Jeg kan vanne orkideer og hortensia med springvannet. Lurer på om Calathea er litt sær på luftfuktigheten, den blir brun ytterst og nå tør jeg ikke vanne mer! Prøver med kokos.

   En fin uke til deg også!

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger