Kaktus kan blomstre! (fra arkivet)

Dette innlegget har blitt kopiert fra den gamle bloggen, og var først publisert 28.februar 2012. Visste du at det går an å få blomster på kaktus og sukkulenter? Det som skal til, er en hvileperio…
Dette innlegget har blitt kopiert fra den gamle bloggen, og var først publisert 28.februar 2012.

Visste du at det går an å få blomster på kaktus og sukkulenter?
Det som skal til, er en hvileperiode på vinteren. I ørkenen og på fjellet, der mange kaktuser kommer fra, er det varmt på sommeren og kjølig på vinteren. Det aller beste ville ha vært å stått i vinduet i et uoppvarmet rom, for eksempel et loft eller en kjeller hvor det ikke blir frost. Et soveromsvindu kan også virke godt. Når de står så kjølig, trenger de så å si ikke vann i det hele tatt. Det er nok med bitte litt om de begynner å skrumpe inn.

Dette bildet har jeg fått av en bekjent. Det viser en Crassula, også kalt pengetre eller elefant-tykkblad, i full blomst.

Han har ikke gjort noe spesielt med det, det har bare stått på samme plassen i flere år. Det har kommet med blomster i tre år på rad. Planten er ganske gammel, og jeg har aldri sett et nyplantet pengetre blomstre. Det kan hende at de vil fylle potta helt først.

Dette er en Mammillaria. Det var nok knopper på den da jeg kjøpte den, men disse kaktusene er ganske enkle å få i blomst. Det holder vanligvis å sette dem i et lyst vindu uten varme under, og la dem stå der hele året. Novemberkaktus, julekaktus og andre "bladkaktuser" kan også få en tur ut i hagen på seinsommeren, før det har blitt frost om natta. Det vil ofte få dem til å komme med knopper.

Et tips til slutt: Mange kaktuser liker ikke å bli snudd på mens de står i knopp. Dette gjelder særlig julekaktus. Om planten må snu seg på nytt etter lyset, kan knoppene falle av!

Se også: Kaktus og sukkulenter for begynnere

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger