Det mørkeste lilla

Maribels Garden har sendt ut en utfordring om å poste bilder av mørk lilla blomster. Mørk lilla er ikke en farge jeg har mye av, og det som har blomstret i den fargen har jeg gjerne kjøpt under en a…
Maribels Garden har sendt ut en utfordring om å poste bilder av mørk lilla blomster. Mørk lilla er ikke en farge jeg har mye av, og det som har blomstret i den fargen har jeg gjerne kjøpt under en annen farge. Det er dessuten en vanskelig farge å ta gode bilder av! Derfor var dette en virkelig utfordring.

Jeg elsker orkideer, og Phalaenopsis finnes jo i så mange forskjellige farger og former. Jeg husker ikke sortsnavnet på denne, heller ikke når og hvor bildet var tatt. Det er ikke hjemme hos meg, så bildet er sikkert ment som en påminnelse på hva jeg hadde lyst på.

Denne Helleborusen var lys lilla og grønn da jeg kjøpte den. Neste år kom den som en stor overraskelse, den var nemlig mørk lilla! Den har blomstret trofast hver vår siden den gangen. Nå i år ser jeg så vidt en liten spiss med blader over jorda.

Litt lysere ble den med tiden.

Jeg kan ikke poste om lilla farger uten å ta med en Viola. Denne er fra i fjor.

Kommentarer

 1. Det var en hel del fantastiskt fina växter. Orkidén är helt underbar, och Helleborus är en vårfavorit. Har några stycken, men de vita blommar bäst. En vacker färg på denna.
  Ha det fint / Marika
  Din länk är inte länkad till din blogg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hæ, hadde jeg gjort samme feilen igjen! Tusen takk for at du sa ifra! Ha ei fin helg :)

   Slett
 2. Denne orkideen var bare utrolig fin. Jeg tror jeg må se om jeg finner noe sånt til å ha i min hage.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja...litt irriterende at jeg ikke husker hvor det bildet vart tatt. Det var i Bodø, i fjor høst en gang.

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger