En hyggelig overraskelse!

For flere måneder siden fant jeg en avblomstret orkide i en av byens blomsterbutikker. De som driver den butikken er nok over gjennomsnittet interessert i orkideer, akkurat som meg. Jeg har "…

For flere måneder siden fant jeg en avblomstret orkide i en av byens blomsterbutikker. De som driver den butikken er nok over gjennomsnittet interessert i orkideer, akkurat som meg. Jeg har "adoptert" mange grønne orkideer der til en rimelig pris.

Denne heter Masdevallia. Arten vet jeg ikke, det er sikkert en hybrid. Jeg fikk beskjed om at den skulle stelles som en Cymbidium: den liker å stå kjølig, og den trenger mye vann. Jeg satte den i akvariedrivhuset. Det er vanligvis 18-20 grader der inne, så det er nok litt varmere enn det jeg trodde den foretrakk.


I butikken hadde de fått disse orkideene i fargeblanding. Nå som de var avblomstret, var det umulig å se hva som var hva lenger. Den kunne bli rosa, oransje, gul eller flerfarget! Derfor var det en hyggelig overraskelse når knoppen spratt ut. Den er gul, min favorittfarge!

Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger