Snart slutt på mai, mye har skjedd.

Vi har hatt et par uker med varmt, godt sommervær her i Bodø. Plutselig eksploderte alt og ble grønt til 17.mai. Det har vært andre ting som har gjort at jeg ikke har fått nyte våren fullt ut denne g…
Vi har hatt et par uker med varmt, godt sommervær her i Bodø. Plutselig eksploderte alt og ble grønt til 17.mai. Det har vært andre ting som har gjort at jeg ikke har fått nyte våren fullt ut denne gangen, men nå er jeg så å si helt frisk igjen.

Akkurat nå som jeg skriver, er det 6 grader og snøbyger truer på horisonten, men jeg har fått gjort en hel del mens det var så varmt.

Stjerneskjerm gir bort

Hagen holdt på å gro helt igjen av stjerneskjerm og mynte. Jeg grov opp flere store tuer med stjerneskjerm, tok dem med i parsellhagen og ga dem bort. Alle har fått nye hjem nå, bortsett fra to som står igjen her. Den ene står alt for nært andre stauder, så den må nok flyttes på, den også.


Stein/sandbed under oppbygging

Naboen har hogd ned de store seljetrærne som sto mellom huset deres og vårt. Det har forvandlet det som var skyggebedet med astilbe, hosta, forglemmegei og ville primula til en lys og åpen flekk med kveldssol. Jeg har støttet opp med ekstra steiner, fylt på med sandjord fra da kommunen grov opp alt i fjor, og begynt å plante sukkulenter der. Lewisiaen har jeg overvintret i tre år nå. Sedumen er ny.  Planen er at den skal legge seg utover den stygge mursteinen. Astilben skal få stå der inntil videre, men jeg har god plass til mer.


Kjøkkenhage med jordbær, bringebær, solbær og grønnsaksbed

Jeg har spadd opp parsellen, laget bed, og sådd forskjellige grønnsaker. Bærbuskene har fått gjødsel, jeg har luket vekk brenneslene som nærmest dekket bakken mellom bærbuskene, og satt ned tre avleggere som skal få vokse seg store og fine. Nå mangler bare buskstøtter og pinner til sukkerertene.


Stor tagetes og lavendel Hidcote
Der det sto stjerneskjerm og mynte er det nå et stort, ledig bed. Vi vil ikke ha stauder der lenger. Bedene nærmest inngangsdøra er reservert stauder nå, men det svarte hullet under kjøkkenvinduet må fylles. Det er så mye fint ute i butikkene at jeg blir helt svimmel. Stor Tagetes har jeg aldri hatt før, men denne klarte jeg bare ikke å gå forbi. Lavendel må vi ha hvert år, på det beste stedet rett ved døra.

Primula elatior hybrid

Helt til slutt: Her er den primulaen jeg har nevnt, som dukker opp der den lilla og den gule versjonen av P.elatior vokser sammen. Den har en helt spesiell gulrosa farge som er vanskelig å fange på kamera. Kunne jeg bare vite hvilke av de små primulaspirene i plenen som er sånn...

Det klør konstant i fingrene etter å plante mer. Ha en god forsommer!

Kommentarer

 1. Vi har nesten hatt tilsvarende vær her. Tropevarme og fint vært til påske, og fint frem til 1.mai. Da kom det plutselig frost og snø :(
  Får håpe dere slipper snø og frost fremover. Stjerneskjerm er et ugress, men det er et pent ugress ;)
  Så flott grønnsaksfelt du har laget. Lykke til med avlingen!
  Den P. elatior har en nydelig farge! Morsomt med sånne krysninger.
  Ha en fin forsommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg måtte flytte inn alle potteplantene som sto ute i natt, det var nede i 3 grader. Heldigvis ble det ikke frost. Tusen takk!

   Slett
 2. Hej!
  Vi har regn, blåst och sol om vartannat idag. Jag gjorde precis som du förra året, fick lov att gräva upp en hel del Stjärnflocka, som hade tagit över en hel rabatt. Jag har lämnat kvar några för den är vacker. Mycket fin primula.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er utrolig hvor den sprer seg. Jeg begynte med tre små planter og endte opp med to fulle bed. Takk i like måte! :)

   Slett

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger