Bidens

Bidens Latinsk navn : Bidens ferulifolia Familie : Kurvplantefamilien Opprinnelse : Amerika Hardførhet : Ettårig i Norge Utseende: Vanligvis krypende/hengende plante med stjerneformete blo…

Bidens blomstrer i gult og rødt
Bidens


Latinsk navn: Bidens ferulifolia

Familie: Kurvplantefamilien

Opprinnelse: Amerika

Hardførhet: Ettårig i Norge

Utseende: Vanligvis krypende/hengende plante med stjerneformete blomster i gult eller rødt. Nyere sorter har mer opprett vekst og flere kronblader


Plassering:

Lyst, gjerne i sola. Denne planten stammer fra det sørlige USA og tåler sol og varme. Det er viktig at planten blir pottet om. Potta fra butikken eller gartneriet har ikke plass til nok vann for en varm sommerdag. Bidens kan henge i ampel, eller plantes i store potter, kasser eller bed. Den tåler nokså mye vær og vind.

Vann og gjødsel:

Som de fleste andre sommerblomster trenger Bidens mye vann. Den vokser fort og får lange skudd, og etter hvert blir det såpass langt fra rota til knoppene at den fort kan tørke. Henger den i sola, trenger den kanskje vann hver dag. 

Gjødsel er viktig. Langtidsgjødsel i jorda når planten blir pottet om er en god ide, ellers vil den ha vanlig blomstergjødsel i den høyeste dosen på pakken ca. en gang i uka. 

Spesielle krav:

Bidens har ingen spesielle krav, visne blomster faller for det meste av av seg selv. 

Formering:

Bidens formeres med frø. men i Norge er det mest vanlig å kjøpe den for utplanting. De må såes seint på vinteren under godt lys.

Sesong:

Tåler ikke frost. Bidens blomstrer hele sommeren.

Diverse:

Bidens produserer mye nektar, og er god mat for bier og humler. 

Det har hendt at Bidens har selvsådd seg i Norge. Disse frøplantene blomstrer gjerne på høsten.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger