Bacopa

Foto: Antekbojar Bacopa Latinsk navn : Sutera cordata, Chaenostoma cordatum Familie : Maskeblomstfamilien Opprinnelse : Afrika Hardførhet : Ettårig Utseende:  Krypende eller hengende plante …

Bacopa (Sutera cordata)
Foto: Antekbojar
Bacopa


Latinsk navn: Sutera cordata, Chaenostoma cordatum

Familie: Maskeblomstfamilien

Opprinnelse: Afrika

Hardførhet: Ettårig

Utseende: Krypende eller hengende plante med små blader, lys lilla eller hvite blomster med fem kronblader


Plassering:

Ute i sol eller skygge. I Norge har vi så mange timer med dagslys i døgnet at det har lite å si om dens tår nordvendt. Bør skjermes for sterk vind. 

Det er viktig å potte planten om i større potte, kasse eller i bed med god jord. Potta må være godt drenert (hull i bunnen!) I store potter og kasser bør det dreneres med leca i bunnen. 

Vann og gjødsel:

Her er tipset å verken vanne for mye eller for lite. Bacopa tåler å tørke litt ut, og må ikke bli søkk våt i jorda. Blir det for tørt, kan knoppene tørke inn. I potte er det greiest å løfte regelmessig på potta og vanne når den kjennes lett ut.

Det enkleste er å blande langtidsgjødsel i jorda når sommerblomster plantes ut. Ellers vil Bacopa ha vanlig blomstergjødsel en gang i uka i hele sesongen.

Spesielle krav:

Visne blomster bør knipes av nå og da. De tar ikke næring, men det ser finere ut om det brune fjernes innimellom.

Formering:

Bacopa formeres med frø eller kjøpes som utplantingsplante.

Sesong:

Blomstrer hele sommeren.

Diverse:

Denne planten har skiftet slektsnavn flere ganger. De som nå har Bacopa som latinsk navn er amerikanske planter som er i slekt med denne, men som trenger mye mer vann. 


Kommentarer

RelatedPosts

Totalt antall sidevisninger